Bayırköy, tarım arazisinde yüksek gerilim hattı istemiyor!

Bayırköy, tarım arazisinde yüksek gerilim hattı istemiyor!

Bayırköy halkı, tarım arazilerinden geçirilmesi planlanan yüksek gerilim hattını istemiyor.

Bayırköy halkı, tarım arazilerinden geçirilmesi planlanan yüksek gerilim hattını istemiyor.

Vezirhan’da faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunun enerji ihtiyacını karşılamak için kamu yararı gözetilerek yüksek gerilim hattı projesi hazırlandı. Proje kapsamında Bayırköy’den geçen ve yaklaşık 150-200 dönümlük tarım arazisini etkileyen yüksek gerilim hattı için hak sahiplerine tebligatlar gönderildi. Bunun üzerine harekete geçen vatandaşlar yüksek gerilim hattının tarım arazilerinden geçirilmesini istemediklerini belirterek projenin durdurulması için konuyu yargıya taşıdı. Yürütmenin durdurulması davası açan hak sahipleri bahse konu projenin tarım arazilerinin dışından geçirilmesini talep etti.

bayirkoy-yuksek-gerilim1.jpg

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, kendi aralarında bir toplantı yaptıklarını ve alınan ortak kararla tarım arazilerinde yüksek gerilim hattı istemediklerini bildirdi. Bayırköylüler, “Sanayi kuruluşunun enerji ihtiyacının karşılanmasına karşı değiliz, yüksek gerilim hattının geçeceği güzergah tarım arazilerimizi hedef alıyor. Biz hattın tarım arazilerimizin dışından geçmesini istiyoruz. Hazırlanan projenin biraz ilerisinde tarım arazilerinin olmadığı bir bölge var hattı oradan geçirebilirler” dediler.

bayirkoy-tarim-arazisi.jpg

Yüksek gerilim hattı için dikilecek direklerin tarım arazilerini kullanılamaz hale getireceğini kaydeden vatandaşlar, “Bizim tarım arazilerimiz parçalı yerler. Bunun üzerine birde direkler dikildiği zaman etrafındaki irtifa hakkı ile birlikte arazilerimiz kullanılamaz hale gelecek. Zaten beldemizde tarım bitme noktasına geldi bu projeyle tamamen ölecek. Ayrıca, öğrendiğimize göre bu hatlar çok yüksek miktarda radyasyon yayıyormuş. Bu kadar radyasyonun olduğu bir alanda meyve ve sebze yetiştirmenin de mümkün olmayacağı belirtiliyor. İdarecilerimizin konuyla ilgilenmelerini ve farklı bir çözüm üretmelerini istiyoruz. Biz vatandaşlar olarak hukuksal olarak elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Avukatımıza vekaletlerimizi verdik ve projenin durması için mücadele edeceğiz” diye konuştular.

bayirkoy-tarim-arazisi2.jpg

Vatandaşlar son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in hemşehrimiz olduğunu anımsatarak kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Öte yandan, geçmiş yıllarda beldenin tarım arazilerinden geçirilen yüksek gerilim hattına tarlasında kavak ağacı budayan bir vatandaş kapılmış ve hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2566 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum