BBP Bilecik İl Başkanı Murat Önal, "Herkes üzerine düşeni yapmalı"

BBP Bilecik İl Başkanı Murat Önal, "Herkes üzerine düşeni yapmalı"

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi ve Bilecik İl Başkanı Murat Önal, ‘Valisiz vilayet’ başlıklı manşetimiz üzerine açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi ve Bilecik İl Başkanı Murat Önal, ‘Valisiz vilayet’ başlıklı manşetimiz üzerine açıklamalarda bulundu. Bilecik’in valisiz kalmasını eleştiren Başkan Önal, ‘Herkes üzerine düşeni yapsın’ diyerek bir anlamda iktidar partisini ve iktidar partisinin temsilcilerini göreve davet etti.

Bilecik kamuoyu ise AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın konuya hassasiyet göstermediğini, sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini tartışmaya başladı. Serkan Yıldırım’ın vilayetin valisiz kalmasını İçişleri Bakanlığına taşıyıp taşımadığı bilinmezken, valisiz geçen her gün tartışmaların fitilini daha da ateşleyeceğe benziyor.

Bilindiği üzere; ilimizde 1 aydır vali olmayışına ilişkin ‘Valisiz vilayet’ başlıklı manşetimiz Bilecik gündeminde büyük yer edindi. Bunun üzerine BBP MKYK Üyesi ve İl Başkanı Murat Önal’dan önemli bir açıklama geldi. Başkan Önal, ilimize asaleten bir vali atanmamasını eleştirirken 740’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerine az bir zaman kaldığına dikkat çekti. Türk tarihinin en önemli organizasyonlarından birisi olan şenliklerin ciddi bir planlama ve koordinasyon gerektirdiğine vurgu yapan Murat Önal, ilimizde vali olmadığı için hazırlıkların ve çalışmaların yetersiz kalabileceğini ifade etti. Tüm bunların ötesinde temsil noktasında bir mülki amirin olmamasının yanlış olduğunu kaydeden Önal, gazetemize yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Cennet vatanın tarihi ve coğrafi olarak üç bölgesine sınırı olan kadim şehri Bilecik iktidara sorarsan kuruluşun, ana muhalefete sorarsan kurtuluşun şehridir. Büyük Birlik camiası için kuruluşun ve kurtuluşun muhteşem şehridir.

Malumunuz Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanmasının ardından maalesef bir ay geçmesine rağmen ilimize asil olarak vali ataması gerçekleştirilmedi. İlimizi ve ilçelerimizi ilgilendiren onlarca konu varken ve yakın bir tarihte Türk Dünyasını ilgilendiren, Büyük Birlik Partisi ve Alperenler olarak 1993’te kurulduğu günden bugüne 29 yıldır hiç aksatmadan büyük bir katılım sağladığımız Ertuğrul Gazi’yi Anma Ve Söğüt Şenlikleri var. Organizasyon için haftalar öncesi yapılması gereken istişareler, alınması gereken önlemler var. Şehrimizin tanıtımı açısından bu denli önemli günlerde temsil noktasında hala bir mülki amir yok. Yıllardır değişmeyen kötü kaderinin mi yoksa sahipsizliğinin bir göstergesi mi acaba?

Temsil noktası yan gelip yatma yeri değildir, herkes üzerine düşen görevi yapsın.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 2250 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum