Belediye 40 milyon TL kredi kullanacak

Belediye 40 milyon TL kredi kullanacak

Bilecik Belediye Meclisi’nin oyçokluğu ile aldığı karara göre, İller Bankası’ndan toplamda 40 milyon TL kredi kullanılmasına karar verildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin oyçokluğu ile aldığı karara göre, İller Bankası’ndan toplamda 40 milyon TL kredi kullanılmasına karar verildi.

40-milyon-tl-kredi-kullanacak1.jpg

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleşen birleşimde 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

40-milyon-tl-kredi-kullanacak2.jpg

Şehrimizde devam eden alt yapı ve yağmur suyu hattı çalışmalarında meydana gelen maliyet artışları dolayısıyla İller Bankası’ndan 29 milyon 500 bin TL kredi kullanılması için meclisten yetki istendi. Ayrıca, atıksu arıtma tesisinin rehabilitasyonu ve devreye alınması için de 10 milyon 500 bin TL’lik kredi kullanılması için yetki talep edildi.

Toplamda 40 milyon TL’lik kredi için istenirken CHP ve İYİ Parti grubunun oylarıyla borçlanmaya onay çıktı. AK Parti ve MHP grupları ise çekimser kaldı.

40-milyon-tl-kredi-kullanacak3.jpg

Öte yandan, Başkanvekili seçilen Melek Mızrak Subaşı’ndan boşalan katip üyeliğe ve imar komisyonu üyeliğine yeni isimler seçildi. Buna göre, CHP’li üyeler Soner Olgun katip üyeliğe, Ali Olcay ise imar komisyonu üyeliğine seçildi.  Ayrıca, Melek Mızrak Subaşı’ya KAYI A.Ş. genel kurulunda ve S.S. Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde belediyeyi temsil etme yetkisi verildi.

40-milyon-tl-kredi-kullanacak4.jpg

Diğer gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, asfalt ihalesini gerçekleştirdiklerini ve yasal sürecin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum