Belediye Meclisi kabul etti, Aşağıköy resmen mahalle oldu

Belediye Meclisi kabul etti, Aşağıköy resmen mahalle oldu

Aşağıköy, Bilecik'in 13'üncü mahallesi oldu.

Bilecik Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantılarının 2'nci birleşimi gerçekleştirildi. 

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleşen 2'nci birleşimde Aşağıköy'ün Blecik'in 13'üncü mahallesi olması oybirliği ile kabul edildi. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 8. maddesi gereği belediye mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Aşağıköy’ün mahalle olması konusuna yönelik komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, Aşağıköy'ün mahalle olması hususu oy birliğiyle kabul edildi.

"YENİ MAHALLEMİZ İÇİN GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı alınan karar sonrasında mecliste misafir olarak bulunan Aşağıköy Muhtarı Salih Yıldız ve mahalle sakinlerini tebrik etti.

Başkan V. Subaşı, Aşağıköy Mahallesi için güzel hizmetler yapacaklarına olan inancını belirtirken, meclisteki parti sözcüleri de verilen kararın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz ay mahalle statüsüne alınması için referandum yapılan köyde Merkez İlçe seçim kurulunca kurulan sandığa giden 490 seçmenin 398'ü ‘Evet’, 92'si’ ‘Hayır’ oyu kullanmıştı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.