Belediye Sözünü Yuttu!

Belediye Sözünü Yuttu!

Apartman sakinleri dertlerine derman arıyor!

Bozüyük'te 4 Eylül Mahallesi’nde bulunan Kartal Apartmanı sakinleri dertlerine derman arıyor.
Yeni Bozüyük Gazetesi tarafından yapılan haberde iddialara göre, bahse konu apartmanın altında bulunan işletme tarafından apartmanın ortak kullanım alanına duvar örülerek işgal edildi. Ortak kullanım alanının işgal edilmesinin yanı sıra bu duvar sebebiyle yağmur suları apartmana girmeye başladı. Biriken sular apartman giriş kısmındaki fayanslara ve asansör su kuyusuna zarar verdi. Apartman sakinleri bu durum sonrasında kendi aralarında para toplayarak çözüm aradı ancak sorun çözülmedi. Son kar yağışı ile birlikte yeniden mağdur olan apartman sakinleri artık dertlerine derman olunmasını istedi.

295421ed-42c1-4e8c-ba7b-94aefa6584fb-001.jpg

Konuyla ilgili Bilecik Valiliği ve CİMER’e şikayetlerde bulunan apartman sakinleri, Bozüyük Belediyesi’nin konuyla ilgileneceğini belirtmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını ifade ettiler. 2 yıldır mücadele veren apartman sakinleri Mehmet Öner, İzzet Çalı, Yasin Erdoğan, Yaşar Demirci, Ufuk Gülde ve Mehmet Gündüz, “Yıllardır bu sorunla uğraşıyoruz artık nereye gideceğimizi şaşırdık” diyerek yaşanan süreci gazetemize anlattılar.
Apartman Sakinleri Mehmet Öner, İzzet Çalı, Yasin Erdoğan, Yaşar Demirci, Ufuk Gülde ve Mehmet Gündüz, yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdiler:
“Bozüyük Belediyesi’nin hiç bir şey yaptığı yok, belediyeye gide gele bizde bıktık. Yaptığımız görüşmelerde hem sözlü olarak hem de yazılı olarak 15 gün içerisinde yıkılacağını söylüyorlar ama sonuç hala aynı. Kendileri yıkılacak diyor hiç bir şey yaptıkları yok. Her taraf çamur arkada kaçak alanlar yapıldı oralar su içerisinde hepsi kaçak yapı.

b00903b8-dd04-405f-8dd0-46013b5c9e69.jpg
Başkan yardımcıları ile bire bir daha iki gün önce görüştük, olaydan artık bütün belediyenin haberi var. Belediyedeyken yapacağızz diyorlar bizi oradan sepetlediklerinde iş bitiyor.
Belediye tarafından bir işlem yapılmayınca CİMER'e yazdık, bunun ardından Valilik tarafından bize yazı geldi. O yazıda şikayetlerimizin Bozüyük belediyesine bildirildiğini her hangi bir işlem olmazsa tarafımıza bildirin şeklinde cevap aldık. Ondan sonra aradan 1 ay zaman geçti ben bir şey yapılmayınca telefonla aradım. Telefonla görüştüğüm kişi bana, sistem üzerinde işlemin yapıldığını söyledi. Nasıl olur kim yapmış diye sorduğumda bana Bozüyük Belediyesinin işlemi yazılı olarak yaptıklarını belirttiğini söyledi. Ben buna itiraz edince tekrardan bir dilekçe daha yazmamı istediler.

80ceb6f0-7ed1-4574-8df8-2dcb554dfcbc.jpg"Sistem üzerinde işlemin yapıldı gözüküyor"
Bütün süreçle ilgili evraklarımız dilekçelerimiz mevcut. Biz artık gerçekten yorulduk, ne yapacağımızı nereye gideceğimizi şaşırdık. Bu sorun artık çözülsün hem maddi hemde manevi olarak tüm apartman sakinleri olarak bıktık. Belediye resmen bizi oyalıyor. Bütün personelin konudan haberi var. Geliyorlar, bir geziniyorlar gidiyorlar. Sözlü olarak bize yıkılacak derken neden bir işlem yapmıyorlar anlamış değiliz. Bizde Bozüyük'ün vatandaşıyız, 6 aile bu durumdan müzdarip sorunu çözmek için evimizin komple yıkılmasını mı bekliyorlar?
"Çoluk çocuk herkes konudan haberdar"
Ortada kaçak usulsüz yapılar var yasalarımıza göre Fen İşleri Müdürlüğü bunu direk yıkması gerekiyor. 4 Eylül Mahallesine gidin bir sorun bu durumu çoluk çocuk herkes konudan haberdar. Biz yapacağımız her şeyi yaptık, dilekçelerimizi yazdık 2 yıldır çalmadığımız kapı kalmadı. Biri artık bizi duysun ve ne gerekiyorsa onu yapsın" dediler.

f30e4aa4-b5ae-4ca9-b661-ddbd53ec30f6.jpgcbe30c0d-a654-4f18-aff5-7f95019d0d86.jpg

da28761d-edac-41d9-847e-daea7a5978c2-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum