Belediyeden ‘Sel’ açıklaması!

Belediyeden ‘Sel’ açıklaması!

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, geçtiğimiz günlerde Bilecik’te yaşanan sel ve su baskınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, geçtiğimiz günlerde Bilecik’te yaşanan sel ve su baskınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, yaşanan sel ve su baskınlarının nedeni olarak geçtiğimiz yıllarda dere yataklarına yerleşim izni verilmesi gösterildi.

Sel baskınlarına ilişkin videoların yer aldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“29 Mayıs 2023 tarihinde öğleden sonra şehrimizde ve çevre illerde yoğun bir şekilde yağan yağmur sebebiyle birkaç noktada ani su baskınları yaşadık. Kısa süre içerisinde yağmur suyu hatlarımız tahliye kanalları ve ekiplerimizin yoğun çalışmaların neticesinde sular tahliye edildi. Özellikle Bahçelievler, Pelitözü ve Hürriyet Mahallelerimizde yoğunluklu yaşanan su baskınları ve selin temel nedenleri özellikle Bahçelievler Mahallemizin dere yatağı bölgesinde yapılaşmış olması ve yüksek kesimlerde toplanan biriken suların aniden dere yataklarından yüksek debi ile bu yerleşim alanlarına akması sonucu meydana geldi.

İlk alınan verilere göre metrekareye düşen yağış miktarı 13,5 kilometre/saat olup bu miktarın çoğu 10-15 dakikalık zaman dilimi içerisinde gerçekleşti. Geçmiş dönemlerde dere yatağı olmasına rağmen bu şekilde bir yapılaşma ve imara izin verilmesi, yoğun asfalt ve yol kodu uygulamaları ve zeminin altında kalan evlerin üst üste bindirilmesi ile birlikte bu durumu kaçınılmaz hale getirdi.

Göreve geldiğimizde bu yoğun yaşanan sel ve su baskınları asgari düzeyi indirildi. Özellikle Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde yapmış olduğumuz yağmur suyu çalışmaları ile beraber. Fakat bu beklenenin üzerinde yaşanan yağışlar, afet riski taşıdığı için vatandaşlarımız bu durumdan etkilendi. Tabii ki bunun bilinciyle yapımını başlattığımız master plana uygun yağmur planı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konudaki hassas çalışmalarımıza devam edeceğimizi bütün halkımızın bilmesini isteriz. Yaşanacak yoğun yağışlara karşı bütün tedbirleri almaya özen gösteriyor, siz değerli vatandaşlarımız için de gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum