Bien Yapı’nın talep toplama tarihleri belli oldu

Bien Yapı’nın talep toplama tarihleri belli oldu

Bien Yapı'nın talep toplama tarihleri belli oldu.

Bilecik’in köklü sanayi kuruluşlarından Türkiye ve Dünya’da yapı sektöründe faaliyet gösteren Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. (“Bien”)’in şirket paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yaptığı başvuru onaylanmasının ardından talep toplama tarihleri belli oldu.

Buna göre, 11-12 Mayıs tarihlerinde talepler toplanacak olup payların yüzde 55’i bireysele eşit dağıtılacak. ‘BIENY’ kodu ile işlem görecek olan Bien Yapı’nın 1 lotu 42,80 TL’den olmak üzere 72.326.119 lot satışa çıkacak. Fazla talep gelmesi halinde 14.465.223 lot ek satış yapılacak.

Katılım endeksine uygun olan Bien Yapı’nın halka arzına AK Yatırım, Yapı Kredi Yatırım ve Garanti Yatırım liderlik edecek.

BİEN HAKKINDA

Üretimini Bilecik ve Bozüyük’teki 3 adet tesiste gerçekleştiren Bien, yurt içinde 100’ü aşkın yetkili bayi ve 3500’ü aşkın satış noktasıyla pazarda önemli bir yer tutmaktadır.

Ürünlerini 70’ den fazla ülkeye ihraç eden Bien, ödüllü tasarımları ve 100’ü aşkın seramik karo koleksiyonuyla yılda 45 milyon m2’nin üzerinde karo üretim kapasitesine sahiptir. Bien, ulusal ve uluslararası pazarlarda bilinirliliğini arttırmak amacıyla uzun yıllardır birçok fuar organizasyonuna yeni tasarım ürünleri ve koleksiyonlarıyla iştirak etmektedir.

Ayrıca karo ürünlerine ek olarak, %100 bağlı ortaklığı Bien Banyo Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi altında seramik sağlık gereçleri, armatür ve tamamlayıcı ürünler üretilmekte olup, 2020 yılında yapılan yeni yatırımlarla üretim tesisleri yıllık 900 bin adetin üzerinde toplam kapasiteye ulaştırılmıştır. Bu çerçevede ürün yelpazesinde armatür, gömme rezervuar, vitrifiye ve banyo aksesuarları gibi ıslak mekanlara yönelik ürünler de yer almaktadır.

Bien 70’in üzerinde ülkeye ihracat yapmaktadır, yurt içi ve yurt dışına yaptığı satışlarda distribütörleri, bayileri ve büyük yapı marketleri kanalı ile satışlarını gerçekleştirmektedir. Bien, halen devam eden yatırımlar ile Türkiye’nin ve dünyanın sayılı seramik ürünleri üreten markalarından birisi olmayı hedeflemektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.