Bilecik AK Parti’de yüzde 6’ya yakın kayıp

Bilecik AK Parti’de yüzde 6’ya yakın kayıp

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen milletvekilliği seçimlerinde AK Parti oylarında yaşanan düşüş dikkat çekti.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen milletvekilliği seçimlerinde AK Parti oylarında yaşanan düşüş dikkat çekti. 2018 seçimlerinde yüzde 43,3 oranında oy alan AK Parti, 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 37,1’de kaldı. AK Parti’de yaşanan yaklaşık yüzde 6’lık kayıp moralleri bozdu. Bu sonucu hazmedemeyen bazı partililer Bilecik'teki teşkilatları sorgulamaya başladı.

CHP’DE DÜŞÜŞ YAŞANDI

14 Mayıs seçimlerinde düşüş yaşan bir diğer parti ise CHP oldu. CHP’nin 2018 yılında aldığı yüzde 28,2’lik oy oranı yüzde 26,7’ye geriledi. İYİ Parti’nin oyları da bir önceki seçime göre 2 puan düşüş yaşayarak yüzde 12’ye geriledi. MHP’nin ise bir önceki seçimde yüzde 9,3 olan oy oranı bu seçimde 1 puan yükseliş kaydederek 10,3’e ulaştı.

YENİDEN REFAH’TAN İYİ BAŞLANGIÇ

14 Mayıs seçimlerinin sürpriz partilerinden olan Yeniden Refah Partisi ise Bilecik’te girdiği ilk seçiminde iyi bir oy oranı aldı. Ülke genelinde 2,8 oy oranına ulaşan Yeniden Refah Partisi Bilecik’te ise ülke ortalamasının üzerine çıkarak 3,3 oranında oy aldı.

İLÇELERDEN AK PARTİ’YE TAM DESTEK

AK Parti ilçelerin tamamında 1’inci parti olmayı başardı. AK Parti’ye en büyük desteği ise yüzde 47,2’lik oy oranıyla Gölpazarı ilçesi verdi. Gölpazarı’nı İnhisar ve Yenipazar takip etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum