Bilecik BBP İl Başkanı Murat Önal, hükümeti göreve davet etti

Bilecik BBP İl Başkanı Murat Önal, hükümeti göreve davet etti

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Bilecik İl Başkanı Murat Önal, Afganistan’dan ülkemize gerçekleşen mülteci göçünün önemli bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Bilecik İl Başkanı Murat Önal, Afganistan’dan ülkemize gerçekleşen mülteci göçünün önemli bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek AK Parti hükümetini göreve davet etti. Türkiye’nin mülteci cenneti olmadığını ve ülkemizin daha fazla mülteciyi kaldırabilecek gücünün olmadığını ifade eden Murat Önal, “Hükümeti acilen tedbir almaya davet ediyorum” dedi.

Murat Önal, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, ülkemize gelen sığınmacıların gençlerden oluşmasına vurgu yaparken konunun Birleşmiş Milletler (BM) komisyonu ile görüşülerek bir an evvel sonuca ulaştırılmasını istedi.

Önal, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye; me mülteci cennetidir ne de ülkemizin daha fazla mülteciyi kaldıracak gücü yoktur.

Bizler; Türk Milleti olarak tarih boyunca örf ve adetlerimize bağlı kalan bir toplumuz. Kapımıza gelen ‘Aman’ dileyen hiç kimseyi geri çevirmemek gibi bir özelliğimiz vardır. Lâkin ülkemizde yaşayan mültecilerin sayısı ve son dönemlerde ülkemizde yaşanan mülteci sorunları ile ilgili hükümet acil bir eylem planı hazırlamak zorundadır. Afganistan’da yaşanan son olaylardan sonra yeni bir göç dalgası kapıda. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de söylediği üzere ülkemizin daha fazla mülteciye bakacak gücü yoktur.

Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik saldırılar kabul edilemez. Ülkesini terk edip sığınmacı olarak gelenlerin kadın, çocuk ve yaşlılardan ziyade büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğu dikkatimizi çekmektedir.

Konuyu BM mülteciler komisyonu ile görüşüp sonuca ulaştırmamız gerekir. Mültecileri ülkemize aldığımız an sorumluluğun Türkiye Cumhuriyetinde olduğunu belirtmek isterim. Konu ile ilgili hükümeti acilen tedbir almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum