Bilecik Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu oldu

Millet İttifakı Adayı CHP’li Muharrem Tüfekçioğlu Bilecik Belediye Başkanvekili olarak seçildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in görevinden uzaklaştırılmasının ardından belediye başkanvekili seçimi gerçekleştirildi. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seçimde, Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Muharrem Tüfekçioğlu olurken Cumhur İttifakı’nın Adayı ise AK Partili Çetin Kaya oldu. 

Meclis 1’inci başkanvekili M. Sadık Kaya’nın oturumu açmasının ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi. Meclis üyeleri alfabetik sırayla gizli oylama ile tercihlerini kullandı. 1’inci ve 2’nci tur oylamada meclis üye sayısının 3’te 2’sinin oyunu alma şartı arandığından başkanvekili belirlenemedi. 3’üncü turda ise salt çoğunlukla 15 oy alan Muharrem Tüfekçioğlu belediye başkanvekili seçildi. Çetin Kaya ise 10 oy aldı. Yani Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyeleri tüm oylamalarda kendi adaylarına oy verdi. 

Başkanvekili seçilen Muharrem Tüfekçioğlu tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Birlik ve beraberlik mesajları veren Muharrem Tüfekçioğlu Bilecik’e birlikte hizmet edeceklerine dair söz verdi. Tüfekçioğlu daha sonra tebrikleri kabul etti. 

Seçimi; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Halil Aydoğdu başta olmak üzere mecliste grubu bulunan partilerin il, ilçe başkanları ile partililer de takip etti. 

Bu haber toplam 4333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum