Bilecik Belediyesi'nden açıklama

Bilecik Belediyesi'nden açıklama

Bilecik Belediyesi, su şebekelerinde belediye tarafından klorlama yapılmadığı ve bu nedenle sudan kaynaklı salgın yaşandığıyla ilgili iddialar üzerine açıklamada bulundu.

Bilecik Belediyesi, su şebekelerinde belediye tarafından klorlama yapılmadığı ve bu nedenle sudan kaynaklı salgın yaşandığıyla ilgili iddialar üzerine açıklamada bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, içme suyu şebekesinde yapılan kontrollerde herhangi bir problem veya noksanlık tespit edilmediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizdeki tüm içme suyu depolarımızda 7/24 faaliyet gösteren tam otomatik klor ölçüm ve dozlama sistemimiz bulunmaktadır. Şikayetlere istinaden sistemde yaptığımız faaliyet kontrollerinde su içerisinde dezenfeksiyon amaçlı dozlanan sodyum hipokloritin (sıvı klor) dozlanmasında bir problem ve noksanlık tespit edilmemiştir.

Belediyemizin gerçekleştirdiği ekipman faaliyet kontrolleri ve iç kontrol su analizlerin de 17/02/2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında yönetmelikte belirtilen limitlerin de dozlamanın devam ettiği, salgın hastalık oluşturacak dezenfeksiyon probleminin olmadığı tespit edilmiştir.

İç denetimlerimiz dışında su şebekemiz Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın il genelinde farklı noktalardan habersiz su numunesi alınarak, bağımsız kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden de geçmektedir. Kurumumuza bu kapsamda sudan kaynaklı bir sorun ve salgın bildirimi yapılmamıştır.

Tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur."

Bu haber toplam 4146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum