Bilecik Belediyesi'nden 'Norovirüs' açıklaması

Bilecik Belediyesi'nden 'Norovirüs' açıklaması

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nün Beylikpınar kaynağında norovirüs tespit edildiğini duyurmasının ardından Bilecik Belediyesi’nden açıklama geldi.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nün Beylikpınar kaynağında norovirüs tespit edildiğini duyurmasının ardından Bilecik Belediyesi’nden açıklama geldi.

Bilecik Belediyesi’nce yapılan incelemelerde depolarda virüsün olmadığı, virüsün su şebekesine erişmediği ve klorlama faaliyetlerinin etkin biçimde yapıldığına dikkat çekilerek, “ Beylik Pınarı kaynağıyla hiç teması olmayan mahallelerden de belediyemize şikayetlerin gelmesi norovirüs salgınında ana şüphelinin su olmadığını destekler niteliktedir.” denildi.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde ilimizde salgın boyutuna ulaşan ishal ve kusma şikayetleri üzerine kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman bir ekip çeşitli incelemelerde bulundu. Sonuç itibariyle ise Beylikpınar su kaynağında norovirüs tespit edildiği il sağlık müdürlüğünce kamuoyuna duyuruldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan duyurunun ardından açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyesi ise elde edilen veriler ışığında içme suyunda virüsle ilgili herhangi bir saptamada bulunulmadığını belirtti. Belediye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Beylik Pınarı 1960’lı yılların arşiv belgelerinde de kayıtlı, eski şehir şebekesi besleme kaynaklarından biridir. 2003 yılında yeni şebeke yapımında analizleri yapılarak Ulutepe Depoya bağlanmıştır. Deponun Ana su kaynağı Karasu Hattı olup, Beylik Pınarı Kaynağından gelen su miktarı çok düşük seviyededir.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 09 Şubat’ta Beylik Pınarı Su Kaynağından gelen su Ulutepe deposuna akarken, depodan alınan su numunelerinde Norovirüs bulunmadığı, temiz çıktığı bildirilmiştir.

10 Şubatta il geneli su şebekesinden alınan 60 adet numunenin analiz sonucunda mikrobiyolojik testin tamamının temiz olduğu belediyemize bildirilmiştir.

Belediyemiz Beylik Pınarı kaynağının kirlenmiş olabileceği şüphesine karşılık,  İl Sağlık Müdürlüğü bilgisi dâhilinde 10 Şubat tarihinde kaynaktan numune alımı sonrası, suyun depoya akışını kesmiştir.

11 Şubatta Beylik Pınarı kaynak noktasından alınan numunelerde ise Norovirüs bulunduğu belediyemize bildirilmiştir. Zaten 10 ŞUBAT sonrası depoya kaynak suyu girişi olmamıştır.

Belediyemize ait 10 adet depomuzun tamamında Otomatik Klorlama Cihazı Aktif hizmet vermektedir ve Teknik Elemanlarımız sürekli kontrol ederek klorlamanın sürekliliğini sağlamaktadır.

Bu sonuçlar; Depolarda virüsün olmadığını, su şebekesine virüsün erişmediğini ve klorlama faaliyetinin etkili bir şekilde yapıldığının göstergesidir. Depolardan alınan numunelerde tespit edilmiş bir kirlilik raporu şu ana kadar belediyemize ulaşmamıştır. Salgının ilk günlerinde Ulutepe depo hizmet sahası dışında bulunan Beylik Pınarı kaynağıyla hiç teması olmayan mahallelerden de belediyemize şikayetlerin gelmesi norovirüs salgınında ana şüphelinin su olmadığını destekler niteliktedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4842 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum