Bilecik Dikkat! Sakın tıklamayın!

Bilecik Dikkat! Sakın tıklamayın!

PTT’den gelen bir mail üzerine PTT Şubesine başvuran vatandaş dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Telefon dolandırıcıları taktiklerine bir yenisini daha ekledi. Dolandırıcılık yapmak için bu kez PTT’nin adını kullanan dolandırıcılar yeni yöntemleriyle pes dedirtti.

Vatandaşların mail adreslerin PTT’den gelmiş gibi mail gönderen dolandırıcılar, paketin teslim edilemediğini ve adres düzeltmesi yapılmasını istiyor. Mailin alt kısmında ise ‘ADRESİNİZİ DÜZELTİN’ adı altında bir buton bulunuyor. İşte bu butona tıklanması halinde dolandırıcılık girişimi başlatılıyor.

bu-maile-dikkat-sakin-tiklamayin.jpeg

Bilecik’te yaşayan bir vatandaş bahse konu maili görünce bilgi almak için PTT şubesine başvurdu. Butona tıklamayan ve kargonun ne olduğunu öğrenmek isteyen vatandaş PTT personelinin uyarısıyla dolandırıcılık girişimi ile karşı karşıya kaldığını öğrendi. PTT yetkilisi, “Bunlar dolandırıcı, itibar etmeyin, atılan mesaja tıklamayın” şeklinde uyarıda bulundu. Vatandaş da kendisine gelen maili hemen sildi.

Öte yandan, PTT’den gelmiş gibi görünen o mailde şu ifadeler yer alıyor:

“Paketinizin teslim edilmediğine dair, son bildirimimize rağmen doğru teslimat adresini vermediniz.

Paketinizin göndericiye iade edileceğini size bildiririz. Gönderinizi teslim almak istiyorsanız, lütfen adresinizi düzeltin ve 28/04/2023 saat 23:59’dan önce geç teslimat için 60 TL ödeyin.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 6862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.