Bilecik, İHA üretim üssü olabilir!

Vakıf Katılım Bankası, İHA'lar ve motorlara 3 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı.

Vakıf Katılım Bankası, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi-sanayi işbirliği kapsamında ATAP A.Ş. Teknokent firması AHİ HVS'nin öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk danışmanlığında ürettiği İHA'lar ve motorlara 3 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı. Bu kapsamda Bilecik’te bir fabrika kurulması öngörülüyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre, BŞEÜ bünyesinde geliştirilen İHA ve motorlar son dönemde başta savunma sanayisi olmak üzere girişimcilerin dikkatini çekmeyi başardı. Bu bağlamda BŞEÜ’de geliştirilen projeleri inceleyen Vakıf Katılım Bankası gerekli incelemelerin ardından yatırım yapma kararı aldı. 3 milyon dolar tutarındaki yatırımla ilgili Cumhurbaşkanlığına bağlı denetçi bir kurum tarafından yapılacak denetlemelerden sonra nihai karar verilecek. Eğer denetçi kuruluştan onay alınırsa İHA ve piston ile jet motorlar Bilecik’te üretilecek. 2 bin m2 alanda 30 kişilik bir ekip ile üretim ve AR-GE çalışmaları gerçekleştirilecek. 

Diğer yandan, Bilecik’i İHA üretim üssüne dönüştürebilecek yatırım kararının hayata geçmesi için ilimiz siyasetinin ve bürokrasinin konunun takipçisi olması gerektiği görüşü hakim.

bilecik-iha-uretim-ussu-olabilir1.jpg

İzlenme: 2634
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar