“Bilecik, Marmara’nın parlayan yıldızı olacak”

“Bilecik, Marmara’nın parlayan yıldızı olacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bilecik’te katıldığı SANTEK toplantısında yaptığı konuşmada, “Bilecik, Marmara’nın parlayan yıldızı olacak.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Bilecik Sanayi Vizyon Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Vali. Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, BŞEÜ Rektör V. Prof. Dr. Cenk Karakurt, kaymakamlar ve belediye başkanları, daire müdürleri ile iş adamı ve sanayiciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay, Bilecik’in sanayisi ile şahlanacağını belirtti. BŞEÜ Rektör V. Prof. Dr. Cenk Karakurt ise üniversite-sanayi iş birliğine dikkat çekerek AR-GE çalışmalarına değindi.

hasan-buyukdede1.jpg

Vali Dr. Kemal Kızılkaya da Bilecik’in Marmara Bölgesi’nde önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak artan sanayileşmenin Bilecik’in değerine değer katacağını ifade etti. Bilecik’in bir ayağının sanayi diğer ayağının ise tarım olduğuna dikkat çeken Vali Kızılkaya, Bilecik’in taşıdığı ciddi potansiyelin önümüzdeki yıllarda büyük avantajlar sağlayacağını kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Bilecik sanayisinin çok büyük değişimler yaşadığını belirterek teknoloji vurgusu yaptı. Teknolojinin gelişimi ve üniversite-sanayi işbirliklerine dikkat çeken Hasan Büyükdede, bakanlık olarak bilim, teknoloji, AR-GE, inovasyon desteklerini koordineli bir şekilde yürüttüklerini bildirdi.

hasan-buyukdede2.jpg

“Bilecik, Marmara’nın parlayan yıldızı olacak”

Bilecik’in mevcut potansiyelleri ve gelişime açık yapısı ile Marmara Bölgesi’nin parlayan yıldızı olacağına dikkat çeken Hasan Büyükdede, şöyle devam etti:

“Bilecik, seramik sektöründe Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünü artıran önemli bir merkezdir. Yüksek ihracat rakamları ile 40 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanmaktadır. İhracatımıza ve ürünlerimize baktığımız zaman halen daha İtalya ve İspanya’nın gerisinde kalıyoruz. Biz pazardan 1 milyar dolar alırken onlar 5 milyar dolar alıyorlar. Aynı kalitede üretim yapmamıza rağmen pazar payında düşük kalıyoruz. Burada marka olmak, pazara marka olarak girmek son derece önemli. Bilecik’te olduğumuz için seramik sektöründe öncü bir ilde olduğumuz için bunları söylüyorum.” diye konuştu.

hasan-buyukdede3.jpg

“Bilecik’e nitelikli sanayiyi getirmeye özen gösteriyoruz”

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, bakanlıkta sanayi ve endüstri bölgeleri kurmakla görevli olduğunu anımsatarak Bilecik’e öncelik vermeye çalıştıklarını anlattı. Hasan Büyükdede, kendisinin Seranit’in kuruluşunda 10 yıl Bilecik’te çalıştığını kaydederek, “Sakarya, Bursa, Kocaeli dolmuş durumda. Yeni yatırımları gönderebileceğimiz Eskişehir Sivrihisar, Düzce ve Bilecik gibi yerlerimiz var. Ben burayı kendi şehrim gibi gördüğüm için ilk önce valilerimize söylüyorum onlarla konuşuyoruz ve nitelikli sanayileri getirmeye özen gösteriyoruz.” diye konuştu.  

Büyükdede son olarak Yenişehir yolunun tamamlanması ile birlikte Bursa’dan Bilecik’e yatırımların daha hızlı kayacağını dile getirdi. Bilecik’in 5-10 yıllık planlamasının yapılması gerektiğini vurgulayan Hasan Büyükdede, Bilecik’te nitelikli personel sıkıntısının da değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu sözlerine ekledi.

hasan-buyukdede4.jpg

Konuşmaların ardından BŞEÜ ile Durden Plastik firması arasında işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra SANTEK toplantısının oturumlarına geçildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4231 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum