Bilecik Tarımında Yeni Bir Milat
Bilecik kamuoyunun tanınmış isimlerinden BŞEÜ’den emekli öğretim görevlisi Mesut Kaplan, bugün kapılarını açacak olan 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bilecik kamuoyunun tanınmış isimlerinden BŞEÜ’den emekli öğretim görevlisi Mesut Kaplan, bugün kapılarını açacak olan 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Tarım ve Hayvancılık Fuarının Bilecik için önemine değinen Mesut Kaplan; "Bugün şehrimiz için tarihi bir dönüm noktasına tanıklık edeceğiz; Bilecik 1. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor.
Bu büyük organizasyonun eşiğindeyken, geçmişimizin kıymetli bir hafızasını da gururla ve biraz da hüzünle yad ediyoruz. Emekli Yüksek Ziraat Mühendisi Sayın Ahmet Özmumcu’nun arşivinden bizlere ulaştırdığı bu tarihi belge; 11-28 Ekim 1974’te Ankara’da düzenlenen merhum FERRUH ERDOVAN nezaretinde 1. Gıda Fuarı’na ait. Fotoğrafta gördüğünüz, Bilecik sanayisinin ilk mihenk taşı olan ve Türkiye konserve sanayisine yön veren öz markamız BİLKON (Yurttaş Konserve) reyonudur. Maalesef zamanında koruyamadığımız bu değerimizden sonra yapısal olarak çözülemeyen tarım problemleri, bugün halen önümüzde duruyor. İşte bu yüzden, bugünün sorunlarını çözmenin yolu yarım asır önceki o vizyonu doğru incelemekten geçiyor.

Yarın gerçekleştireceğimiz fuar, bizim için sadece ticari bir buluşma değil; 1974’te dikilen o ilk fidanın anısına duyduğumuz derin saygının, geçmişin hatalarından ders çıkararak geleceği inşa etme kararlılığımızın bir ifadesi, yani yeni bir milattır. Şeyh Edebali’nin UNESCO Anma Yılı ilan edilen bu müstesna yılda, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla; çiftçimizin elindeki nasırı katma değere dönüştürmek için çalışıyoruz. Geçmişten bugüne Bilecik’in toprağına, üretimine ve sanayisine emek vermiş, başta BİLKON emektarları olmak üzere değerlerimizi saygıyla anıyor; fuarımızın şehrimize ve tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.