Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kurallara uyalım"

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kurallara uyalım"

Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla ‘Yaya Geçidi’ uygulaması yapıldı.

Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla ‘Yaya Geçidi’ uygulaması yapıldı. Garanti Bankası önündeki yaya geçidinde gerçekleştirilen uygulama kapsamında trafik kurallarına uyulması için farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Vali Dr. Kemal Kızılkaya, araç sürücülerine ve yayalara hafta dolayısıyla hazırlanan broşürlerden vererek trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

bilecik-valisi-kemal-kizilkaya1.jpg

Vali Kızılkaya, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, trafikte alınan tedbirlerin ve farkındalık çalışmalarının güzel sonuçlar verdiğini belirterek Ramazan Bayramı’nda meydana gelen trafik kazalarında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti. Bayram süresince meydana gelen kazaların ufak yaralanmalar ve maddi hasarlar ile atlatıldığını kaydeden Vali Kızılkaya, şunları dile getirdi:

bilecik-valisi-kemal-kizilkaya2.jpg

“Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Bilecik’te de farkındalık çalışması gerçekleştirdik ve hafta boyunca bu etkinliklere devam edeceğiz. Trafik kurallarına uymak şüphesiz hayatımız için çok kıymetli. Kurallara uyduğumuz sürece trafik kazalarının azaldığını ve meydana gelen kazaların minimum hasarla atlatıldığını görüyoruz.

Ramazan Bayramı dolayısıyla 852 personel ve 196 araç görevlendirmiştik. Ayrıca 8 tane drone ile de havadan kontroller yapmıştık. Bayram süresince ilimiz sınırları içerisinde sadece 8 kaza meydana geldi ve 13 hafif yaralımız oldu. Kurallara uyduğumuz müddetçe daha güvenli yol alacağız.

bilecik-valisi-kemal-kizilkaya3.jpg

Trafik kollektif bir durum dolayısıyla hem sürücü hem yaya olarak üzerimize düşen görevler var. Bu yüzden trafik kurallarına uyma hassasiyetimizi göstermemiz gerekiyor. Tüm sürücü ve yayalarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaya geçidi uygulamasına; İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Algın ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da katıldı.

bilecik-valisi-kemal-kizilkaya4.jpg

Bu haber toplam 1637 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum