Bilecik Valisi Kızılkaya; "Yaraları saracağız"

Bilecik Valisi Kızılkaya; "Yaraları saracağız"

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Merkez’e bağlı Kurtköy’de meydana gelen sel felaketinin ardından incelemelerde bulundu.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Merkez’e bağlı Kurtköy’de meydana gelen sel felaketinin ardından incelemelerde bulundu. Köylülerle bir araya gelen ve zarar gören alanlarla ilgili bilgiler alan Vali Kızılkaya, “Köylülerimizin yaralarını saracağız” ifadesini kullandı.

vali-kizilkaya-kurtkoy1.jpg

Vali Kızılkaya, Devlet ve Su İşleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte gerçekleştirdiği incelemelerin ardından çalışmaların hemen başlatıldığını bildirdi. Köyde ayçiçek, buğday, fasulye, yonca, mısır ve arpa gibi ürünlerin yetiştirildiği alanlarda ciddi zararların oluştuğu görülürken, Vali Kızılkaya’dan gelen destek açıklamaları köylülerin gönlüne su serpti.

vali-kizilkaya-kurtkoy2.jpg

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Müdürlüğümüz hasar tespitleri için köyünüze geldiler. Tespitlerini yaptılar. Eksperlerin incelemesinin ardından yaralarınızı saracağız. Köylülerimizi mağdur etmeyeceğiz. Yağışlar devam ediyor. Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından tespit edilecek. Tespitlerin yapılması ile birlikte mağduriyetleri gidereceğiz.

vali-kizilkaya-kurtkoy32.jpg

KREDİ ÖDEMELERİ ERTELENECEK

Gerçekleşen sel felaketinden dolayı mağdur olan köylülerin kredi ödemelerinde ötemeler yapılacak. Kamu bankalarından ve Tarım Kredi Kooperatifinden çekilen kredi ödemeleri hasar tespitinin sonucunda kredi ödemeleri ötelenebilecek.

TOHUM VE FİDELER DÜŞÜK ÜCRETLERE VERİLECEK

Mağdur olan köylüler tohum ve fide alışlarında düşük ücretlerden faydalanabilecek. Bilecik Valiliği’nin dağıtmış olduğu tohumlardan ve fidelerden yararlanabilecek.” dedi.

vali-kizilkaya-kurtkoy34.jpg

1000 DEKARDA ZARAR

Vali Kızılkaya son olarak yaklaşık 1000 dekar arazinin zarar gördüğünü belirterek köylülerin mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.