BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU AÇILIYOR - CANLI YAYIN

Bilecik'te uzun yıllar yapımı yılan hikayesine dönen Yenişehir yolunun açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Bilecik-Yenişehir yolu uzun yıllar süren çalışmaların ardından nihayet tamamlandı. Hasretin sona erdiği Yenişehir yolunun açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilecik-Yenişehir yolunun açılışını gerçekleştirmek üzere Bilecik’e geldi. Yenişehir yolu şantiyesinde gerçekleştirilen açılış töreni, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün açılış konuşmaları ile başladı. Daha sora kürsüye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilecik’i Bursa’ya bağlayacak yolun hayırlı olmasını diledi.

Son 22 yılda Bilecik’e 100 milyar 562 milyon lira yatırım gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, 2002 yılında 21 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 184 kilometreye yükselttiklerini belirtti. Bilecik-Yenişehir yolunun 3,9 milyar TL proje bedeli ile hayata geçirildiğini anımsatan Bakan Uraloğlu, ulaşım süresinin 51 dakikadan 25 dakikaya düştüğünü aktardı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, burada yaptığı konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

“Zamandan 162 milyon lira, akaryakıttan 61 milyon lira olmak üzere toplam 223 milyon lira tasarrud edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 4.356 ton azaltarak doğanın korunmasını sağlayacağız.

Ayrıca; Bilecik’i, Kütahya’ya, Eskişehir’e, Sakarya’ya, Kocaeli’ye, Bursa’ya, Yalova’ya, Yenişehir Havalimanı, Gemlik ve Bandırma limanlarına bölünmüş yollarla bağladık. Hasılı Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi’ne bağlamış olduk.

Bilecik’in karayolu ulaşım ağını güçlendirirken demiryolu altyapısını da unutmadık.

Başta Pamukova-İnönü arasındaki 96 kilometrelik hat olmak üzere Bilecik’in mevcut demiryolu altyapısının tamamını yeniledik.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı ile Bilecik’i de yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırdık.

Proje kapsamında Bilecik ve Bozüyük İstasyonlarında Yükse Hızlı Tren Garları inşa ettik.

T26 Tüneli, Doğançay Ripajı-1 ve 2. kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacağız.

Bilecik Bozüyük Lojistik Merkezi ile de 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi sağlayacağız. Ülkemize 654 bin metrekarelik lojistik alan daha kazandıracağız.

2002 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket ediyoruz.

Bu noktada 31 Mart seçimlerinde Bilecik Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday gösterdiğimiz Sayın Mustafa Yaman kardeşimizle birlikte Bilecik’te iyiye doğru çok daha hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşayacağımıza inanıyoruz.

Canı gönülden inanıyorum ki sizlerin desteğiyle de Bilecik’in gelişimi, toplumun kalkınması ve Türkiye Yüzyılı için koyduğumuz hedeflere ulaşmada gerekli her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle Bilecik-Yenişehir Yolumuzu başarıyla tamamlayan ve işçisinden mühendisine tüm yüklenici firma ve Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.

Açılışı yapılan yolumuzun başta Bilecik ve Yenişehir olmak üzere tüm ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum