Bilecik-Yenişehir yoluna dönmesin!

Bilecik’in Osmaneli ilçesini İznik, Bursa ve Yalova'ya bağlayan aynı zamanda bölgedeki birçok köyün kullandığı Arapuçtu yolunun akıbeti Bilecik-Yenişehir yolunu anımsatmaya başladı.

Bilecik’in Osmaneli ilçesini İznik, Bursa ve Yalova'ya bağlayan aynı zamanda bölgedeki birçok köyün kullandığı Arapuçtu yolunun akıbeti Bilecik-Yenişehir yolunu anımsatmaya başladı.

bilecik-yenisehir-yoluna-donmesin1.jpg

Geçtiğimiz yıllarda gelen yoğun istek ve şikâyetler üzerine yolda çalışma başlatıldı. 7 km’lik alanı kapsayan çalışmanın kısa sürede tamamlanması beklenirken aradan geçen zaman zarfında istenilen ilerleme kaydedilemedi. Bir süre önce yola serilen malzemelerin uygun olmadığı tespit edilerek toplanmaya başlatıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Arapuçtu yolunun yapımı kapsamında müteahhit firma tarafından yolun kenarlarına malzeme döküldü. Bu malzemeler Osmaneli girişinden Düzmeşe köy yolu ayrımına kadar serildi. Daha sonra bu malzemenin uygun olmadığı tespit edildi. Müteahhit firma tarafından tola serilen malzemeleri toplama işi ise karayolları ekiplerine kaldı. Ekipler, iş makinaları ve kamyonlarla malzemeleri başka bir alana taşımaya başladı.

bilecik-yenisehir-yoluna-donmesin2.jpg

Gelinen süreçte, Osmanelilerin dört gözle yapımını beklediği Arapuçtu yolunun yakın zamanda bitirilmesi pek mümkün görünmüyor. Çalışmalarda yaşanan sorunlar ise akıllara Bilecik-Yenişehir yolunu getirerek tedirginliği artırıyor.

Vatandaşlar yetkililere seslenerek yolun kış gelmeden bitirilmesini isterlerken yolun kış aylarında kullanılamaz bir hal alacağını belirtiyorlar.

bilecik-yenisehir-yoluna-donmesin3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 10547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum