Bilecik'e 19 yılda 11 baraj

Bilecik'e 19 yılda 11 baraj

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bilecik'e son 19 yılda 11 baraj inşa ettiklerini bildirdi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bilecik'e son 19 yılda 11 baraj inşa ettiklerini bildirdi. 

Bilecik ilinde son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yapmış olduğu açıklamada; “ Bilecik’imize son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Bilecik’in mümbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.

bilecike-19-yilda-11-baraj1.jpg

Bilecik’e yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Bilecik’e inşa edilen 25 sulama tesisi ile 109 bin 280 dekar, kısmi olarak 8 bin 090 dekar arazi olmak üzere toplam 117 bin 370 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Bilecik’te topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 126 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

Bilecik’imiz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 5 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 5 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 33 bin 560 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Bilecik zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Marmara’nın ve ülke tarımının önemli illerinden biri olan Bilecik’imizde ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 69 adet Tesis ile 803 milyon 974 bin 237 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bilecik’te son 19 yılda 11 baraj inşa ettik.

Diğer taraftan Bilecikli vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Bilecik’in su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 6 barajın yapım çalışmaları devam etmektedir.

Diğer taraftan 2 adet içmesuyu tesisini 2025 yılı sonuna kadar tamamlayarak, toplamda 154 Bin 99 kişi için yılda 3,40 Milyon m³ içmesuyu temin edilecektir." dedi.

bilecike-19-yilda-11-baraj3.jpg

Yıldız; “Ayrıca; Bilecik İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 30 adet taşkın koruma tesisi ile 43 yerleşim yeri ve 1.230 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 6 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Bilecik’te 1 adet iş tamamlanarak toplam 32 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılacaktır. Bilecik ilinde 1 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanacaktır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.

Bilecik’te son 19 yılda kurulu gücü 34,16 MW olan 3 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 173,84 milyon KWh enerji üretimi sağlıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

bilecike-19-yilda-11-baraj2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.