Bilecik’e 2 tescil daha

Bilecik’e 2 tescil daha

Bilecik’te, coğrafi işaretli ürünlere 2 yeni lezzet daha eklenirken ‘Bilecik kapaması’ ve ‘Ekşili Kesme Çorbası’nın tescil süreci tamamlandı.

Bilecik’te, coğrafi işaretli ürünlere 2 yeni lezzet daha eklenirken ‘Bilecik kapaması’ ve ‘Ekşili Kesme Çorbası’nın tescil süreci tamamlandı.

Bilecik TSO öncülüğünde yürütülen ve BŞEÜ Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan tarafından takip edilen süreçte Bilecik Kapaması ve Ekşili Kesme Çorbası’nın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescili yapıldı.

Bilecik TSO’dan yapılan açıklamada, coğrafi işaret tescillerinin Bilecik’e sunacağı katkılar üzerine çalışmaların devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

bilecike-2-tescil-daha-2.jpg

“Sürecin başarıyla tamamlanmasında en önemli paydaşlarımızdan biri olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Gıda İşleme, Gıda Teknolojisi Öğr. Gör. Mesut Kaplan hocamızın katkıları yadsınamaz bir öneme sahiptir. Üniversitemizin ve Öğr. Gör. Mesut Kaplan hocamızın sağladığı akademik destekten dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca tescil süreçlerinde desteklerini bu önemli projeden esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Odamız, coğrafi işaret tescillerinin ilimiz ekonomisine, turizmine ve kültürel sürdürülebilirliğine sağlayacağı katma değerin bilinciyle çalışmalarını sürdürmektedir. Önümüzdeki dönemde de Bilecik'in potansiyelini harekete geçirmek ve marka değerini yükseltmek adına tüm paydaşlarımızla kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

bilecike-2-tescil-daha-1.jpg

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.