Bilecik'e güzel haber! Yatırım programına alındı

Bilecik'e güzel haber! Yatırım programına alındı

Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, ilçede yapılması planlanan Lojistik Köy projesinin yatırım programına alındığını bildirdi.

Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, ilçede yapılması planlanan Lojistik Köy projesinin yatırım programına alındığını bildirdi.

Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, iftar organizasyonunda yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 16 aylık süre içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Öncelik verdikleri faaliyetler ve isteklerine ilişkin konuşan Veli Çelik önemli mesajlar verdi. Hem Bozüyük ile ilgili hem de ülkemizin genel durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimiz günden sonra hızla üyelerimizin en önemli talepleri olan Organize Sanayi Bölgesi su sorunu, Gümrük Müdürlüğü, Lojistik Köy, K yetki belgeleri, Kobi Sanayi Sitesi, Bozüyük Söğüt yolu gibi konulara odaklandık.

OSB su sorunuyla ilgili olarak ihaleleri yapıldı. Gümrük Müdürlüğümüzün kurulması konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Odamız hizmet binasının 2’nci katını Gümrük Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis ettik. Tır parkı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2024 Ocak ayı itibariyle ticari araç K yetki belgeleri ve Dijital Takograf işlemlerinin de hizmetini vermeye başladık. 2024 yılı Ocak ayı itibariyle yine odamız üyelerine Hukuk Danışmanlığı hizmeti vermeye başladık. 2024 Ocak ayı itibariyle Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi ile yapılan anlaşmamız sonucunda odamız üyelerine özel indirimli sağlık hizmeti verilmeye başlandı. Odamız bünyesine yerli ve milli aracımız olan TOGG marka aracımızı kazandırdık. Odamızın girişimleri ve TOBB destekleri ile ilçemize kazandırılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bozüyük Anaokulu inşaatımız da devam ediyor. En kısa zamanda tamamlanarak ilçemizin hizmetine girecektir. İlimize gelen her devlet erkanı ile bölgemiz sorunlarını arz dosyası olarak iletiyoruz. Ankara ziyaretlerimizde Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Milletvekillerimiz ile TOBB nezdinde arz dosyalarımızı sunuyoruz. Türkiye Ekonomi Şurasında da sorunlarımızı dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.

BARINMA SORUNU

Konut kredilerinin ve faiz oranlarının yeniden düzenlenmesi piyasaların önünü açacak ve konut satışlarına da olumlu yansıyacaktır. Özellikle ilk evim kredisi kullanacakların düşük faiz oranlarından faydalanmaları önem arz etmektedir. Bu sistem devam ettiği sürece konut yapımını sekteye uğratacak arzı karşılayamayacak olup, ileriki yıllarda Türkiye’nin en büyük sorunu barınma sorunu haline gelecektir.

İhracat yapan firmalarımızın sorunları ve KDV iadeleri ile ilgili taleplerinizi iletiyoruz. Uluslararası nakliye işi yapan firmaların zorunlu trafik sigortası yanı sıra yeşil sigorta da yaptırmaları gerekiyor. Bu durumda olan firmalarımızın zorunlu trafik sigortasından muaf olmaları ile ilgili sorunları gerekli mercilere ilettik.

LOJİSTİK KÖY

Odamızın girişimleri ve takipleri sonucunda Lojistik Köy Merkezi için ödenek aktarıldı. İhale hazırlıkları başladı. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun ilimizi ziyaretlerinde gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda hızlı bir şekilde programa alındı. Burada kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor bu müjdeli haberi de sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

BOZÜYÜK SÖĞÜT YOLU

Bozüyük-Söğüt yolunun yapılması ile ilgili girişimlerin biran önce başlanması hem işçi servisleri hem de lojistik anlamda can ve mal kaybını ciddi oranda azaltacak olup iki ilçeye ve ilimize değer katacaktır. Osmanlı’ya başkentlik yapmış ve her yıl Ertuğrul Gazi’yi Anma Şenliklerinin yapıldığı Söğüt’te Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerin de kullandığı Bozüyük Söğüt yolunun yapılması bizler için önem arz etmektedir. Bu konu ile ilgili girişimlerimiz devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

bozuyuke-mujde-yatirim-programina-alindi.jpg

Bu haber toplam 3331 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum