Bilecik’e uyarı! 4 gün etkili olacak!

Bilecik’e uyarı! 4 gün etkili olacak!

Bu akşam saat 18:00 sularında başlaması ve Pazar sabah saat 09:00’a kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Bilecik’te toz taşınımı olayının görülmesi bekleniyor. Toz taşınımının bu akşam saat 18:00 sularında başlaması ve Pazar sabah saat 09:00’a kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili olarak meteorolojiden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemizin bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde etkili olması beklenen toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının bölgemiz genelinde hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.”

bilecike-uyari-4-gun-boyunca-etkili-olacak1.jpg

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.