Bilecik'e yeni yatırım, Bahçeli muradına eriyor

Bilecik'e yeni yatırım, Bahçeli muradına eriyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Aklımdan hiç çıkmıyor” dediği Söğüt Türk Ata Üniversitesi için yıllar sonra düğmeye basıldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Aklımdan hiç çıkmıyor” dediği Söğüt Türk Ata Üniversitesi için yıllar sonra düğmeye basıldı. Devlet Bahçeli’nin 10 yılı aşkın bir zaman önce çalışmasını başlattığı Türk Ata Üniversitesi’nin yapımı için imar planının askıya çıkarıldığı öğrenildi.

BAHÇELİ MURADINA ERİYOR

Bilindiği üzere; MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Söğüt’e büyük bir hassasiyeti var. Söğüt için en büyük hayali ise Türk Ata Üniversitesi projesi. Uzun yıllar önce çalışmalarını başlattığı ve “O iş yapılacak” dediği Türk Ata Üniversitesi’ne ilişkin 2019 yılında konuşan Bahçeli, “Bir fırsat doğarsa bunu yapacağım Allah’ın izniyle” demişti. Sabırla beklediklerini ifade eden Bahçeli, “Ertuğrul Gazi Han’ın bulunduğu yerin arkasında, Söğüt’e bakan bir yerde arazisi de var. Önüne gelen üniversite kurdu ama biz bunu başaramadık. Bir fırsat doğarsa yapacağım Allah’ın izniyle. Adı da Türk Ata Üniversitesi olacak. Bu üniversiteye Türk cumhuriyetlerinden 2 bin öğrenciyi Türkiye’ye getirip, Ertuğrul Gazi ruhuyla onların yetişmesine katkı sağlayıp ülkelerine göndereceğiz. Sabırla bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

FIRSATIN KAÇIRILMAMASI GEREKTİĞİNİ YAZMIŞTIK

Devlet Bahçeli’nin bu açıklamalarının ardından projenin ilgisizliğin kurbanı olmaması gerektiğini gündeme getirmiş ve AK Parti ile MHP arasında kurulan ittifakın bir fırsat olduğunu yazmıştık. MHP’li Söğüt Belediyesi ile AK Parti iktidarının Türk Ata Üniversitesi ortak paydasında buluşması gerektiğini ve ilimiz adına önem arz eden bu projenin mutlak suretle hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

Uzun süren sessizliğin ardından Söğüt Türk Ata Üniversitesi için düğmeye basıldığı ve üniversitenin imar planının askıya çıkarıldığı öğrenildi.

İSMET SEVER’E BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Gelinen süreçte, Türk Ata Üniversitesi’nin vücut bulması için MHP’li Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever başta olmak üzere Cumhur İttifakı kanadına büyük iş düşüyor. AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ile AK Partili yöneticilerinde projeye sahip çıkmaları isteniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3246 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum