“Bilecik’in 4 yılı heba oldu”

“Bilecik’in 4 yılı heba oldu”

Gülcan Namal,“Mecliste konuşturmuyorlar burada bari söyleyeceklerimizi söyleyelim. Bilecik’in 4 yılı heba oldu.” ifadesini kullandı.

AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Gülcan Namal, meclis toplantılarında kendilerine söz hakkı verilmemesi ve mikrofonlarının kapatılmasına bir kez daha tepki gösterdi. Gülcan Namal, parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, “Mecliste konuşturmuyorlar burada bari söyleyeceklerimizi söyleyelim. Bilecik’in 4 yılı heba oldu.” ifadesini kullandı.

gulcan-namal1.jpg

AK Parti kahvaltılı sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda, ülke ve Bilecik siyaseti üzerine değerlendirmelerde bulunulan toplantıda karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi.

GÜLCAN NAMAL’DAN ELEŞTİRİLER

AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Gülcan Namal, burada yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Belediye meclisi toplantılarında kendilerine söz hakkı verilmemesine ve mikrofonlarının kapatılmasına bir kez daha tepki gösteren Gülcan Namal, “Göreve geldiklerinden bu yana meclise ilimizin gelişimine yönelik hiçbir konu gelmemiştir.” dedi.

Bilecik Belediyesi’nin her sene başında hazırladığı performans programlarında yer alan hedeflerin yüzde 20’sinin bile gerçekleştirilemediğini kaydederek, “Bugüne kadar 3 ayrı başkanla yönetilmeye çalışılan, rüşvet ve farklı konularla adından söz ettiren bir zihniyetle belediye yönetiliyor.” ifadesini kullandı.

“BİLECİK’İN 4 YILI HEBA OLDU”

Gülcan Namal, Bilecik’in yaklaşık 4 yılının heba olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Küçük detaylara değinmeden Bilecik için önemli olacağını düşündüğümüz ve bir türlü icrası yapılamayan projelerin bazılarından bahsetmek istiyorum.

Ulusal ve uluslararası projeler hayata geçirilmedi. Mevcut tarihi dokuyu koruyarak iyileştirmeler yapılmadı. İlin tanıtımına ait turizm stratejileri, ilin ziyaretçi sayısını artıracak projeler olmadı. Kadınlara yönelik istihdam, meslek edindirme projeleri yapılacağı söylendi hiç birisi yok.

Merkezi yerlerdeki parklarda ücretsiz internet olacaktı ama var mı internet gören? Düzensiz depolama alanı rehabilitasyon merkezi yapılması konusu çok önemliydi hiçbir şey yapılmadı. Atık su arıtma tesisini dahi çalıştıramadılar. Yeni mezar yeri için arayışlar olduğu söylendi halen netice yok. Çıkmaz sokakları cazibe merkezleri yapacaklardı ama iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Küçük sanayi sitesinde iyileştirmeler, sanayi yerlerinin planlanması, eski otogarın fonksiyonel hale getirilmesi gibi başlıklardan hiçbiri gerçekleştirilmedi. Firmaların malzeme depolarının, kargoların, oto galericilerin şehir dışına taşınması konuşulduğuyla kaldı. Yine itfaiye binasının yenilenmesi, itfaiye aracı temini, kırsalda kalkınma projeleri, çocuk parklarının bakımsızlığı, tadilatlarının yapılamaması diğer başlıklar.

Söz verilip yapılamayan, engelli parkları ve mevcut parkların engelli girişine uygun hale getirilememesi? Okul bahçelerinde spor alanlarının oluşturulmaması, 10 adet kreş açma sözü ne oldu? Mevcut kadın yaşam merkezlerini kapatıp yeni bir projeymiş gibi kreşe çevrilmesi, İstanbul Belediyesi’nin kullanımdan kaldırdığı 25 yıllık otobüsü Bilecik halkına layık görmesi gibi.

“BELEDİYE BAŞKANI HERKESE EŞİT OLMAK ZORUNDADIR”

Belediye bütçesinin büyük bir bölümü belediye personeli maaşlarına, özel kalem harcamalarına ve tanıtıcı harcamalarda görülmektedir. Ayrıca belediyenin mali imkanları parti reklamları ve çalışmaları için kullanılamaz. Seçilmiş bir belediye başkanı herkese eşit mesafede olmak zorundadır.

Belediye, millete hizmet etme noktasında yarış halinde olmalıdır, diğer kamu kurumları gibi mesai sınırlaması olmamalı, vatandaşlarımızın her daim gözü kulağı olmalıdır. Site arasına park talebi yazısı yazan vatandaşlara başka yakın parkları işaret ederek laf cambazlığıyla vatandaşı oyalama taktikleri geliştirmemelidir.

Belediye yönetimine talip oldukları günden bu güne kadar meclise Bilecik ilimizin gelişimi için gerekli hiçbir önemli karar gelmemiştir.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2280 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum