Bilecik’in depremselliği masaya yatırıldı

Bilecik’in depremselliği masaya yatırıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Deprem Riski, Bilecik Depremselliği ve Alınması Gereken Önlemler” konulu seminer düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Deprem Riski, Bilecik Depremselliği ve Alınması Gereken Önlemler” konulu seminer düzenlendi.

bilecikin-depremselligi-masaya-yatirildi1.jpg

BŞEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde deprem felaketi sonrası bölgeye giden öğretim elemanlarının yaptığı tespitler tüm detaylarıyla ele alındı. Ayrıca Bilecik’in depremselliği ve eksiklikler ile yapılması gerekenler tartışıldı.

bilecikin-depremselligi-masaya-yatirildi2.jpg

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cenk Karakurt, Kahramanmaraş depremlerinin ardından ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade etti. Prof. Dr. Karakurt, “Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ildeki konut sayısı 2022 yılı itibarıyla yaklaşık 5,6 milyon olup Türkiye genelindeki toplam konut stoku içindeki payı % 14.05 seviyesindedir. Resmi rakamlara göre 11 ilde toplam hasarlı veya yıkıma uğrayan bina sayımız ise 700 binin üzerinde. 15 milyona yakın vatandaşımızın bizzat; 85 milyon insanımızın tamamının da dolaylı olarak etkilendiği bu depremler “Deprem öldürmez, bina öldürür” gerçeğini bir kere daha gözler önüne sermiştir.” ifadelerini kullandı.

bilecikin-depremselligi-masaya-yatirildi3.jpg

Daha sonra deprem bölgesine giden öğretim elemanlarının yaptığı tespitler, yıkıma ya da ağır hasara uğrayan yapılar üzerinden tüm detaylarıyla ele alındı. Ayrıca Bilecik ili özelinde depremsellik, yapılarda gözlemlenen eksiklikler ve deprem sonrası alınması gereken eylem planları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandığı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Seminere; Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Budak başta olmak üzere konuya ilişkin uzman oda temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

bilecikin-depremselligi-masaya-yatirildi4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.