Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci yılı kutlandı

Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlama etkinlikleri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bilecik 101. Yıl Kurtuluş Fotoğraf Sergisi’nin açılışı ile devam etti.

14.jpg

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Ardından Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

7.jpg

4.jpg

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, programda yaptığı konuşmada, Batı Cephesinin kalbi olan Bilecik nesiller sonra bile kahramanlığıyla hatırlanacağını vurguladı.

12.jpg

Başkan V. Subaşı konuşmasında;

“Değerli Misafirler;

Anadolu’nun Batıya açılan kapısı, Kuruluşun ve Kurtuluşun şehri Güzel Bilecik bundan tam 101 yıl önce düşman işgalinden kurtuldu. Kutlu Olsun!

3 defa Yunan işgaline uğrayan Bilecik, her zaman bağımsızlık ateşiyle yanmış ve bağımsızlık için mücadele etmiş kahraman bir şehir ve kahraman bir halktır. Bilecik halkı Milli Mücadelenin her safhasında bağımsızlık ve kurtuluş için çocuk yaşlı demeden üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bugün burada bu kutlamaları yapabiliyor olmayı bundan bir asır önce bu topraklar için gözünü kırpmadan can veren, elinde olmayanı var ederek Milli Mücadeleye destek olan ve her şeyden önce vatan diyerek bu toprakları savunan atalarımıza borçluyuz. Bunun kıymetini bilmek ve sonraki nesillere aktarmak ise en büyük sorumluluğumuzdur. Batı Cephesinin kalbi olan Bilecik nesiller sonra bile kahramanlığıyla hatırlanacak, Bilecik halkının fedakarlıkları asırlar boyu unutulmayacaktır.

Yunan ordusu tarafından 3 kez işgale uğrayarak harabeye çevrilen Bilecik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin atılımlarıyla yaralarını hızla sarmıştır. Çalışkan Bilecik halkı şehrimizi bugün ülkemizde adından söz ettiren bir sanayi, eğitim ve turizm merkezi haline getirmeyi başarmıştır. Bizlere düşen görev de şehrimizi daha güçlü ve gelişmiş bir şehir haline getirmek için yorulmadan çalışmaktır.

Güzel şehrimiz Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. Yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyorum. Bu güzel yurdu bizlere emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan V. Subaşı’nın konuşmasının ardından şiirler okundu, Halk oyunları gösterileri sahne aldı. Son olarak Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bilecik 101. Yıl Kurtuluş Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

8.jpg

10.jpg

5.jpg

3.jpg

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.