Bilecik’in tepkisini çeken müdür nihayet görevden alındı

Bilecik’in tepkisini çeken müdür nihayet görevden alındı

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, görevden alındı.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı bakanlıklar ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, görevinden alındı.

Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, Bilecik kamuoyunda dönem dönem eleştirilen ve basında olumsuz imajıyla gündeme gelen bir isim olarak biliniyor. Nitekim geçtiğimiz ay gerçekleşen il koordinasyon kurulu toplantısında dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Mustafa Emek Vali Bilal Şentürk’ün tepkisiyle karşılaşmıştı. Emek’in Bilecik’te koordinasyon gerektiren bir durum olmadığını söylemesi üzerine Vali Şentürk, “Vakıfların Bilecik’te fazla bir eseri yok galiba” diyerek laf çarpıtmıştı. Çünkü Bilecik’te Vakıflara ait 100’ün üzerinde eser bulunuyor.

Öte yandan, Mustafa Emek ile Bilecik’te kalıcı izler bırakan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan arasında geçen diyalog hafızalardaki yerini koruyor. Öyle ki; Şeyh Edebali Türbesi’nde gerçekleşen bir restorasyon çalışmasıyla ilgili tespitlerini aktaran Rektör Özcan, kullanılan malzemelerden ötürü restorasyonun tarihsel kimliği yansıtmadığını ifade etmişti. Müdür Emek ise bu tespite karşın gayrı ciddi bir tavırla paralarının kaliteli malzeme almaya yetmediğini söylemişti. Rektör Özcan da ‘Benim bu düşünce tarzına söyleyebileceğim bir şey yok” diyerek cevap vermişti.

Gelinen süreçte; performansı sık sık eleştirilere sebep olan Mustafa Emek görevden alındı.

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6316 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum