Bilecikspor’dan sağduyu çağrısı

Bilecikspor’dan sağduyu çağrısı

1308 Osmaneli Belediyespor ile Bilecikspor arasında oynanan müsabakada yaşanan olayların ardından Bilecikspor’dan açıklama geldi.

1308 Osmaneli Belediyespor ile Bilecikspor arasında oynanan müsabakada yaşanan olayların ardından Bilecikspor’dan açıklama geldi. “Ricamızdır” diyerek kamuoyuna seslenen Bilecikspor Kulübü, yaşanan hadiselerin dışında olmalarına rağmen ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını bildirdi. 

Bilecikspor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Osmaneli ilçemizde oynadığımız 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakası esnasında yeşil sahalarda görmek istemediğimiz, sporun ve sporun birleştiriciliğinin önüne geçen ve rakibimiz önündeki galibiyetimizi bile kursağımızda bırakan olaylardan dolayı çok üzgünüz. Ne Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin, ne 1308 Osmaneli Belediyespor camiamız ne de emniyet teşkilatımız bu tarz bir olay yaşanmasını istememiştir. Olayların tamamen yanlış anlaşılmasından, sporun getirdiği adrenalin ve nabız yüksekliği ile bir anda geliştiğini düşünüyor ve her iki tarafa da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Spora ve futbola son yıllarda verdiği desteklerle ligin kalitesini arttıran Osmaneli Belediye Başkanı Sn. Münür Şahin’den, 1308 Osmaneli Belediyespor Kulübü camiasından, Osmanelili hemşehrilerimizden ve Bilecik emniyeti teşkilatımızdan ricamız konunun saha içerisinde kalmasıdır. Kamuoyundan ve spor camiasından kimsenin ekmeği ile oynanmadan bu olayların tatlıya bağlanmasını temenni ediyoruz. Gerekirse ezeli rakibimiz ebedi dostumuz oyuncuları ile karma oluşturulacak bir dostluk maçında tüm tarafları bir araya getirerek sporun güzelliklerini sergileyeceğimiz bir maçın organizasyonuna hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. 

Futbol; sahası, malzemesi, forması, çizgisi, gözlemcisi, taraftarı, hakemi, rakibi, emniyet gücünden tutun köşe bayrağına kadar bir bütün olduğunu düşünüyor ve bir tanesinin bile futbolun içerisinden ayrılmayacağını savunuyoruz. Bu kalemlerden biri eksik olursa bizi bir araya getiren spor olmayacaktır. Sporun her unsuruna saygı duyulması gerekmektedir. Biz her ne kadar konunun dışında olsak ta Bilecikspor camiası olarak elimizi taşın altına koymaya ve sporu bu kısır döngünün dışarısına çıkartmaya hazırız. Haydi gelin hep birlikte el ele vererek yeniden futbolun sadece saha içerisindeki rekabetten ibaret olduğunu, dışarıda nasıl dost olduğumuzu futbolun tüm unsurlarıyla gösterelim.” 

Bu haber toplam 5183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum