Bilecik'te 15 yıllık cinayet çözüldü!

Bilecik'te 15 yıllık cinayet çözüldü!

Bilecik İnhisar'da 15 yıl önce iki çocuk annesi Meryem Çolak (34) tüfekle öldürüldüğü cinayette sır perdesi aralandı.

Bilecik İnhisar'da 15 yıl önce iki çocuk annesi Meryem Çolak (34) tüfekle öldürüldüğü cinayette sır perdesi aralandı. İddiaya göre, İnhisar'ın Koyunlu Köyü'nde yaşayan iki çocuk annesi Meryem Çolak, 27 Şubat 2009 tarihinde oturma odasında yerde yatıyordu. Kapısı açık evden içeri giren eltisi S.Ç., Meryem Çolak'ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Talihsiz kadının tüfekle vurularak öldüğü saptandı. O tarihte Meryem Çolak'ın kamyoncu eşi Mehmet Çolak da ilçe dışındaydı. Cinayetle ilgili o dönem soruşturma başlatıldı ve şüphelilerden Meryem Çolak'ın eniştesi Selahattin S. 15 yıl önce gözaltına alındı. Yaklaşık 5 ay cezaevinde yatan Selahattin S., o dönemki sorgusunda cinayeti işlemediğini iddia etti ve tahliye edildi.

ÇAPRAZ SORGUDA ÇÖZÜLDÜ

Aradan tam 15 yıl geçti. Söğüt Cumhuriyet Savcılığı ve Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet dosyasını tozlu raflardan indirerek yeniden ele aldı. O dönem serbest bırakılan Selahattin S. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındıktan sonra Söğüt Adliyesi'ne götürüldü. Şüphelilerin ifadeleri yaklaşık 12 saat sürdü. 15 yıl önce serbest bırakılan Selahattin S. bu defa çapraz sorguda çözülerek cinayeti işlediğini itiraf etti.

ACILI EŞ: HER ŞEYİ AÇIKLAMIŞ

Acılı kadının eniştesi Selahattin S. tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki çocuğunun annesi Meryem Çolak'ı 15 yıl önce kaybeden ve yıllardır cinayetin çözülmesi için bekleyen Mehmet Çolak, gelişmeler üzerine bacanağı Selahattin S. için, "Sorguda her şeyi açıklamış" yorumunda bulundu. Selahattin S. hakkında Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet iddiasıyla yakın zamanda dava açılması bekleniyor.

15-yillik-cinayet-cozuldu1.jpg

Kaynak:Sabah

Bu haber toplam 3494 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.