BİLECİK’TE AKL-I SELİM KAZANDI

BİLECİK’TE AKL-I SELİM KAZANDI

AK Parti, Bilecik’te aldığı yüzde 43,3’lük oy oranıyla Türkiye ortalamasını geride bırakmayı başardı.

AK Parti, Selim Yağcı’nın adaylığıyla girdiği 27’nci dönem milletvekili seçimlerinde yüzde 43,3 oy alarak Türkiye geneli ortalamasının üzerine çıktı. AK Parti’nin elde ettiği bu sonuç Bilecik’te bir ilki de beraberinde getirdi. Bilecik’te 15 yıl belediye başkanlığı yapan Selim Yağcı’nın milletvekili adayı gösterilmesi bu başarının yakalanmasındaki en önemli faktör oldu. 

MERKEZ’İN ADAYI OLARAK ÖN PLANA ÇIKTI

Selim Yağcı’nın AK Parti’den aday gösterilmesi birçok olumlu gelişmeyi beraberinde getirdi. AK Parti’nin bundan önceki birinci sıra adaylarının Bilecik Merkez’den olmadığı yönündeki eleştiriler Selim Yağcı ile kırıldı. Selim Yağcı, Bilecik Merkez’in adayı olarak ön plana çıksa bile Bozüyük ilçesine gösterdiği hassasiyet dikkat çekti. Böylece Bozüyük’te Selim Yağcı’ya tam destek verdi. 

BOZÜYÜK, YAĞCI’YA SAHİP ÇIKTI

Selim Yağcı’nın aday olarak açıklanmasından sonra Bozüyüklülerin kendi ilçelerinden aday olmadığı gerekçesiyle çekimser davrandığı yönünde tartışmalar ortaya çıkmıştı. Bozüyük halkının Yağcı’ya gereken desteği vermeyeceği iddialarında bulunulmuştu. Ancak seçim sonuçları açıklandığında bu algının da kırıldığı görüldü ve Bozüyük Selim Yağcı’ya sahip çıktı. 

CHP’Lİ BELEDİYENİN OLDUĞU GÖLPAZARI’NDAN TAM DESTEK

Hatırlanacağı üzere, Selim Yağcı Bilecik Belediye Başkanlığı döneminde Gölpazarı’nda toplu iftar yemeği vermişti. Gölpazarlıların Selim Yağcı’ya olan sevgi gösterilerini ve yakın ilgisini ‘Vekil gibi karşılandı’ manşetimizle duyurmuştuk. Gelinen süreçte, 24 Haziran seçimleri Selim Yağcı’ya gösterilen yakın ilginin sandığa yansıdığını da gösterdi. Yağcı, Gölpazarı’ndan yüzde 48’in üzerinde oy aldı. 

ATA OCAĞI YAĞCI’YI BAĞRINA BASTI

İYİ Partili belediyenin olduğu Söğüt’ten de Selim Yağcı’ya büyük destek geldi. Bilecik Belediye başkanlığı döneminde Ata Ocağı Söğüt’e yakın ilgi gösteren ve Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde her zaman elini taşın altına koyan Selim Yağcı, Söğüt’ten yüzde 50’ye yakın oy almayı başardı. 

YENİPAZAR’DAN AHDE VEFA

Bilecik’in gözden uzak olan ama Selim Yağcı’nın gönlünde her zaman yeri olan Yenipazar, 24 Haziran gecesi ahde vefasını gösterdi. Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden ile abi-kardeş ilişkileri olan ve belediye başkanlığı döneminde Yenipazar’ı kardeş şehir yaparak birçok hizmet götüren Selim Yağcı, Yenipazarlılardan yüzde 47 oranında destek aldı. 

AK Parti’ye girdiği her seçimde en büyük desteği veren ilçeler Pazaryeri, Osmaneli ve İnhisar 24 Haziran’da Selim Yağcı ile birlikte adeta tulum çıkardı. Bayırköy, Vezirhan ve Dodurga beldelerinde ise Selim Yağcı ile birlikte AK Parti oylarında artış görüldü. 

Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde; Recep Tayyip Erdoğan’a Bilecik’ten yüzde 50’nin üzerinde destek geldi. 

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 2934 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum