Bilecik’te anlamlı asker kınası

Bilecik’te anlamlı asker kınası

Bilecik’te, 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli bireyler için kına yakma töreni düzenlendi.

Bilecik’te, 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli bireyler için kına yakma töreni düzenlendi.

bilecikte-anlamli-asker-kinasi3.jpg

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) işbirliğinde, Öğretmenevi Düğün Salonu'nda gerçekleşen programda, 7 engelli bireye asker kınası yakıldı.

bilecikte-anlamli-asker-kinasi1.jpg

Kına yakma töreni renkli görüntülere sahne olurken engelli bireylerin heyecanı gözlerinden okundu. Kına yakma merasiminin ardından asker eğlencesi yapılarak katılımcılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Engelli bireylerimizin mutluluğuna ortak olduk. 7 engelli bireyimiz asker olacaklar. Geleneğimizde askere giden gençlere kına yakılır. Biz de gençlerimize kınalarını yaktık. Askerlik duygusunu yaşayacaklar. Vatana bir gün de olsa hizmet edecekler." dedi.

bilecikte-anlamli-asker-kinasi2.jpg

Törene, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen İsmail Benli, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile engelli bireylerin aileleri katıldı.

bilecikte-anlamli-asker-kinasi.jpg

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.