Bilecik'te bir ilk

Bilecik'te bir ilk

Millet İttifakı Adayı CHP’li Melek Mızrak Subaşı Bilecik Belediye Başkanvekili olarak seçildi. Melek Mızrak Subaşı bir ilke imza atarak Bilecik Belediyesi’nin ilk kadın başkanı unvanını aldı.

Muharrem Tüfekçioğlu’nun görevden düşmesinin ardından belediye başkanvekili seçimi gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seçimde, Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Melek Mızrak Subaşı olurken Cumhur İttifakı’nın Adayı ise AK Partili Çetin Kaya oldu.

Meclis 1’inci başkanvekili M. Sadık Kaya’nın oturumu açmasının ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi. Meclis üyeleri alfabetik sırayla gizli oylama ile tercihlerini kullandı. 1’inci ve 2’nci tur oylamada meclis üye sayısının 3’te 2’sinin oyunu alma şartı arandığından başkanvekili belirlenemedi. 3’üncü turda ise salt çoğunlukla 14 oy alan Melek Mızrak Subaşı belediye başkanvekili seçildi. Çetin Kaya ise 10 oy aldı. Yani Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyeleri tüm oylamalarda kendi adaylarına oy verdi.

BİLECİK’TE BİR İLK

Bilecik Belediye Başkanvekili seçilen Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’in ilk kadın belediye başkanı unvanını alarak bir ilke imza attı.

Seçimin ardından meclis üyelerine tek tek teşekkür eden ve tebrikleri kabul eden Melek Mızrak Subaşı, “Aslolan Bilecik, Bilecik için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

Seçimi; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün başta olmak üzere mecliste grubu bulunan partilerin il, ilçe başkanları ile partililer de takip etti.

MELEK MIZRAK SUBAŞI KİMDİR?

1988 yılında Bulgaristan’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Edebali İlköğretim Okulunda liseyi Bilecik Anadolu Lisesinde tamamladı. Daha sonra Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesinde Mimarlik üzerine Lisansını tamamlayan Melek Mızrak Subaşı, aynı üniversitede tezli yüksek lisansını tamamlayarak, Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca kendisine ait işyerinde görevini sürdüren Melek Mızrak Subaşı, Mimarlık görevini sürdürdü. Subaşı, evli ve bir çocuk annesidir.

Bu haber toplam 9184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum