Bilecik’te bir ilk

Bilecik’te bir ilk

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bir ilke daha imza atılarak Bilecik’te ilk kez “Endüstriyel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı” düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bir ilke daha imza atılarak Bilecik’te ilk kez “Endüstriyel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı” düzenlendi.

dsc-0134.jpg

BŞEÜ Lisansütü Eğitim Enstitüsü Endüstriyel Sürdürülebilirlik Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ve 12-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “1. Endüstriyel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı”nın açılışı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Çalıştayın açılış programına, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Murat Sürekli ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal başta olmak üzere BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Vali Yardımcısı Akın Ağca, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, bazı ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve daire müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

aw051310-05.jpg

“İLK VE TEK ÜNİVERSİTE OLMUŞTUR”

BŞEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Alanyalıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir kürsüye geldi. Rektör Beydemir, burada yaptığı konuşmada, çalıştayın amacından bahsederek, “Bilindiği üzere Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, sanayicilerimizin döngüsel ekonomi temelli yeşil dönüşüm geçişlerine destek sağlamak amacıyla 2022 yılında 'Endüstriyel Sürdürülebilirlik Disiplinlerarası Yüksek Lisans Programı'nı açarak sektörlerin ihtiyaç duyduğu 'Sürdürülebilirlik Uzmanı' yetiştiren ilk ve tek üniversite olmuştur.

Ülkemizde sanayimizin yeşil dönüşüm yolculuğunun daha hızlı gerçekleştirilmesi amacıyla farklı sektörlerde faaliyet gösteren saygın kuruluşların yaptıkları faaliyetleri paylaşarak bu yolculukta zorlandıkları alanların da konuşulacağı bir platforma ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Açtığımız bu program kapsamında yapacağımız 1. Endüstriyel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı'nda farklı sektörlerden ve sektörünün öncüleri olan firmaların sürdürülebilirlik uygulamalarının bir arada sunulduğu ve işletmelerin sürdürülebilirlik stratejilerini geliştirmelerine katkı sağladığı aynı zamanda gençlerimizin bu alanda bilgi birikimlerini artırarak profesyonel Sürdürülebilirlik Uzmanları ile doğrudan görüşme sağlayabilmeleri amaçlanmıştır. Çalıştayımızın amacına uygun olarak verimli ve başarılı geçeceğine inanıyorum" dedi.

aw051310-02.jpg

Rektör Beydemir’in ardından konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Murat Sürekli, ülkemizin yeşil enerjiye geçiş sürecinden bahsetti. Ali Murat Sürekli, sanayi sektöründeki yeşil dönüşümün hızlandırılması amacıyla bakanlık olarak önemli destekler sağladıklarını ifade ederek 2053 yılındaki sıfır atık hedefine değindi.

dsc-0123.jpg

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise yaptığı sunumda sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm alanında önemli mesajlar verdi.

dsc-0126.jpg

Konuşmaların ardından, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü katılımcılara plaket takdiminde bulundu.

Plaket takdiminin ardından program sona erdi.

dsc-0140.jpg

dsc-0145.jpg

dsc-0148.jpg

dsc-0150.jpg

dsc-0151.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4566 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum