Bilecik’te CHP’lilerin rüşvet kavgası!

Bilecik’te CHP’lilerin rüşvet kavgası!

Halk TV yazarlarından gazeteci İsmail Saymaz, Bilecik’te CHP’lilerin rüşvet kavgasını yazdı.

Halk TV yazarlarından gazeteci İsmail Saymaz, Bilecik’te CHP’lilerin rüşvet kavgasını yazdı. İsmail Saymaz, Semih Şahin’in CHP’den ihraç edilmesinden sonra hem Semih Şahin hem de Milletvekili Yaşar Tüzün ile yaptığı görüşmeleri köşesine taşıdı. Şahin ve Tüzün arasındaki kavgayı ise “Bilecik’te CHP’lilerin rüşvet kavgası” başlığı ile duyurdu.

İsmail Saymaz’ın yazısına göre, Belediye Başkanı Semih Şahin’in açığa alındığı soruşturma 2 yıl öncesi CHP’nin bir iç kavgası olarak başlıyor. Tüzün Şahin’i, Şahin ise Tüzün’ü suçluyor.

Mv. Tüzün, para istendiğine dair ellerinde somut deliller olmasına rağmen Semih Şahin’in herhangi bir işlem yapmadığını iddia ediyor. Semih Şahin’in uyarıları dikkate almaması sonucu olayın buralara geldiğini belirtiyor. Hatta Tüzün, CHP Genel Merkezi'nin Bilecik'e bir heyet gönderdiğini, belgelerin heyete de sunulduğunu, bunun üzerine ihraca karar verildiğini vurguluyor.

Semih Şahin ise Yaşar Tüzün’ü Bilecik’in “Beşli Çete”sine aracılık etmekle suçlarken, İl Başkanı Metin Yaşar ile Milletvekili Yaşar Tüzün’ün Memleket Partisi’ne çalıştığını ve CHP’lileri tasfiye etmeye çalıştıklarını iddia ediyor.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın halktv.com.tr’de yayınlanan “Bilecik'te CHP'lilerin rüşvet kavgası” başlıklı yazısı şu şekilde:

CHP, Tanju Özcan'ı ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiği gün İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i ihraç etti.

İhraç, rüşvet soruşturmasına dayanıyor.

Bilecik Emniyeti, 19 Ocak'ta belediyeye bağlı Kayı A.Ş. Genel Müdürü S.E.'yi rüşvet iddiasıyla suçüstü yaparak, gözaltına aldı. Şahin'in danışmanlığını yapan S.E. tutuklandı. Şahin ise soruşturmaya dahil edildiği için açığa alındı.

Öğrendiğim kadarıyla bu soruşturma iki yıl önce CHP'nin iç kavgası olarak patlamış.

Bir tarafta CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, diğerinde Başkan Şahin var.

İkisini de aradım.

Tüzün, Şahin'i suçlayarak, şöyle diyor:

"Şahin, 5-6 kişilik bir kadro getirdi. İmza yetkisi olmamasına rağmen sorumluluklar verdi. Onların da işi düşenden yardım adı altında para toplama girişimleri oldu. 2020'de belgelerle başkana söylendi bu olay."

Tüzün, 2020'de il ve ilçe başkanları ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Şahin'i uyardıklarını kaydederek, "Uyarıları dikkate almadı. Önlem de almadı" şeklinde konuşuyor.

Diyor ki:

"Danışmanınızla ilgili şikayet var. Önlem alın' dediğimizde şerh koydu. İftiradır dedi. 'Adı, soyadı, imzası var. Suç duyurusunda bulun' dedik. Bulunmadı. Kartopu gibi büyüdü."

 

Üç kişinin yazılı, dört kişinin sözlü ihbarda bulunduğunu anlatan Tüzün, "Bunlardan para mı istenmiş?" diye sormam üzerine "Aynen öyle!" diye yanıt verdi. Tüzün, "İçerisinde imar tadilatı, inşaat ruhsatı var. Birtakım yardım istenmiş" diyor.

Tüzün, CHP Genel Merkezi'nin Bilecik'e bir heyet gönderdiğini, belgelerin heyete de sunulduğunu, bunun üzerine ihraca karar verdiğini vurguluyor.

9.5 milyon TL iddiası

Şahin ise S.E.'nin iki müteahhit arasındaki alışverişte arabuluculuk yaparken suçüstü yakalandığını kabul ediyor. "Benim ifadem alınmadı. Yargıya verilmeden partim ihraç etti" diye şikayette bulunuyor.

Şahin, 2020 yılındaki toplantıda komisyon kurulmasını kendisinin istediğini kaydedip "Belge bulun, kendi elimle savcılığa vereceğim' dedim. Komisyon bir şey bulamadı" diyor. Üç şikayete ilişkin "Müfettişler dört ay 10 bin belge inceledi. Suç unsuru bulamadı. Türkiye'nin en temiz belediyesiyim."

Tüzün'ü "Bilecik'in beşli çetesine" aracılık etmekle suçlayan Şahin, şunları söylüyor:

"Tüzün, müteahhitin iş takipçiliğine başladı. Müteahhiti almıyordum katıma. Bilecik'in beşli çetesi. AKP döneminde tüm ihaleleri alan kişi. Bozüyük'te AKP'nin yöneticisi. Bu kişi Tüzün ile geldiği için aldım. 'Minimum değeri 38 milyon TL kabul edin' gibi ziyaretleri oldu. Odamdan kovaladım. Çağırdım fiyat takdir komisyonunu. 'Müteahhite bildireceğimiz minimum sınırı hesaplayın' dedim. 47.5 milyon TL hesapladılar. Bilecik'in 9.5 milyonunu yedirtmedim. Kim nasıl paylaşacaktı, bilemem."

Şahin'e ihraca itiraz edip etmeyeceğini sordum.

Edeceğini söyledi.

Başka partiye geçecek mi?

"Geçmeyi düşünmüyorum. CHP'li olan benim. İl Başkanı ve Tüzün, Memleket Partisinden. CHP'lileri tasfiye etmeye çalışıyorlar" dedi.

Bu haber toplam 6335 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum