Bilecik’te kapasite 2 katına çıkacak

Bilecik’te kapasite 2 katına çıkacak

Bilecik'te 28 olan ünite sayısı 1 katına çıkacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) tarafından kurulum çalışmalarında sona yaklaşılan Diş Hekimliği Fakültesinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayabilmesi için büyük gayret sarf ediliyor. Bununla birlikte hayata geçirilecek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sayesinde Bilecik’teki diş ünite sayısının 2 katına çıkarılması planlanıyor.

bilecikte-kapasite-2-katina-cikacak1.jpg

Merkez bünyesinde 9 adet klinik, 3 adet derslik, 1 adet lokal müdahale odası, 1 adet engelli kliniği, 1 adet Preklinik Laboratuvarı, 1 adet Fantom Laboratuvarı, 3 adet Protez Laboratuvarı, 1 adet Alçı Akrilik Laboratuvarı, 1 adet Merkezi Sterilizasyon birimi ve Görüntüleme birimi ile Programa ayrılan toplam 6.300 m² kapalı alanda; Klinik Bilimler Bölümü bünyesinde mevcut olan 8 Anabilim Dalına ait Kliniklerde sağlık ve tedavi faaliyetleri yürütülecek.

bilecikte-kapasite-2-katina-cikacak2.jpg

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kurulmasıyla ilimizde halihazırda 28 olan diş ünite sayısı 2 katına çıkacak olup Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziz tamamlandığında üniversitemize ve ilimize büyük katkılar sağlayacak.

bilecikte-kapasite-2-katina-cikacak3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum