Bilecik'te kimler aday adayı?

Bilecik'te kimler aday adayı?

AK Parti'de, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday olabilmek için il genelinde toplam 36 aday adayı başvuru yaptı.

AK Parti'de, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday olabilmek için il genelinde toplam 36 aday adayı başvuru yaptı.

Osmaneli'nde mevcut belediye başkanı Münür Şahin, Gölpazarı'nda mevcut belediye başkanı Hayri Suer ve Dodurga'nın mevcut belediye başkanı Selim Tuna rakipsiz kalırken, Vezirhan'da ise AK Parti'den aday adayı olan tek isim Kemal Gergin oldu.

BİLECİK'TE 12 ADAY ADAYI

2019 yerel seçimlerinde 3 dönem sonra Bilecik Belediyesi'ni kaybeden AK Parti bu kez seçimden galip çıkmak istiyor. Bu sebeple aday tercihi noktasında çok daha ince elenip sık dokunacağı belirtiliyor. Aday olabilmek için oldukça fazla denilebilecek 12 aday adayı başvuruda bulundu.

AK Parti'nin Bilecik aday adayları arasında şu isimler yer aldı:

Çetin Kaya, Fikret Karabıyık, Hülya Alişan, Hüsnü Bayrakçı, Mustafa Yaman, Nihat Can, Orhan Şişman, Ozan Bakkal, Serkan Işık, Sevcan Uzun, Şükrü Keskin, Üzeyir Yıldırım.

BOZÜYÜK'TE 5 ADAY ADAYI

AK Parti'de, Bozüyük ilçesinden ise 5 aday adayı müracaatta bulundu. CHP'de bulunan mevcut Bozüyük Belediyesi'ni kazanmak isteyen AK Parti, Faruk Şahin, Hakan Oğuz, Hüsnü Ersoy, İsmail Kaçar ve Sefa Erim'den oluşan 5 isim arasından bir tercih yapacak.

PAZARYERİ ve İNHİSAR'DA MEVCUT BAŞKANLARA RAKİP ÇIKTI

Pazaryeri ilçesinde mevcut başkan Zekiye Tekin'in yanı sıra Erkan Karakaş ve İbrahim Kulaklı aday adayı oldular.

İnhisar ilçesinde de mevcut başkan Mehmet Kepez'in yanı sıra Nihal Arslan ile Rıdvan İşleten aday adaylığı müracaatında bulundular.

YENİPAZAR'DA 5 ADAY ADAYI BİRDEN

Yenipazar ilçesinde ise 2 dönemdir MHP'de bulunan belediye başkanlığı için AK Parti'den 5 aday adayı birden çıktı. Yenipazar'ın aday adayları Güray Karamankaya, Zafer Atılgan, Yücel Kaya, Necati Keser ve Mehmet Ceylan oldular.

SÖĞÜT'TE 2 ADAY ADAYI

MHP'de bulunan Söğüt Belediye Başkanlığı için ise AK Parti'den 2 aday adayı müracaatı geldi. Ufuk Karaman ve Yılmaz Çakır aday olabilmek için aday adaylığı başvurularını yaptılar.

OSMANELİ, GÖLPAZARI ve DODURGA'DA RAKİP ÇIKMADI

Osmaneli, Gölpazarı ve Dodurga'da ise AK Partili belediye başkanlarına karşı herhangi bir rakip çıkmadı ve aday adaylığı müracaatı yapılmadı.

VEZİRHAN TEK, BAYIRKÖY'DE 2 ADAY ADAYI

Vezirhan beldesinde Kemal Gergin AK Parti'den aday adayı olurken, Bayırköy beldesinde ise Burak Erberber ve Zeki Kayadelen aday adaylığı başvurusunda bulundular.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2077 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum