Bilecik’te Millet İttifakı dağılıyor mu?

Bilecik’te Millet İttifakı dağılıyor mu?

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı’nın 38’inci Olağan Kongresi 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı’nın 38’inci Olağan Kongresi 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Millet İttifakı ortağı olan partilerden sadece Demokrat Parti’nin katılım sağlaması dikkat çekti. Demokrat Parti dışındaki İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin kongrede temsilcilerinin olmaması kamuoyunda çeşitli yorumlara neden oldu.

Bilindiği üzere; Millet İttifakı’nın ana bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti arasında bir süredir soğuk rüzgârlar esiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in belirli aralıklarla yaptığı çıkışlar ittifakın her an bozulabileceğinin sinyallerini verirken, Meral Akşener’in “Yerel seçimlerde ittifak yok, işbirliği olabilir” çıkışı sonrası ittifakın geleceği yeniden tartışmaya açıldı.

Ankara’da esen bu soğuk rüzgârların Bilecik’e de yansıyıp yansımadığı bilinmezken CHP Merkez İlçe Kongresi’nde ittifak ortaklarından sadece Demokrat Parti’nin katılması kafalarda soru işareti meydana getirdi. Zira Bilecik’te yerel seçimde ittifak olmaması ihtimali üzerine İYİ Parti kanadında bir takım hazırlıklar yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Gelinen süreçte kamuoyu Bilecik’te Millet İttifakı dağılıyor mu sorusuna yanıt aramaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum