Bilecik’te “Nükleer Tıp Merkezi” açıldı

Bilecik’te “Nükleer Tıp Merkezi” açıldı

Artık çevre illere gitmeye gerek kalmayacak.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde önemli bir merkez daha hizmete açıldı. Bileciklileri çevre illere gitmekten kurtaracak “Nükleer Tıp Merkezi” hizmete girdi.

bilecikte-nukleer-tip-merkezi-acildi1.jpg

Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, Nükleer Tıp Merkezi’nin hizmete girmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Bilecik’e önemli bir sağlık hizmetinin daha kazandırıldığını ifade etti.

Müdür Damkacı, yaklaşık 10 milyon TL değerindeki yatırımla birlikte Bilecikli vatandaşların çevre illere gitmeden tetkiklerini yaptırabileceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

bilecikte-nukleer-tip-merkezi-acildi2.jpg

“Merkezde, SPECT Gamma Kamera cihazı ile hastalık tanısı, tedavinin yönlendirilmesi ve hasta takibi için kalp, böbrek, akciğer, tiroid, kemik gibi organ ve dokuların çalışma durumunu, anatomisini, fizyolojisini ve patolojisini göstermek için farklı görüntüleme ilaçları ile görüntülemeler yapılmaktadır. Merkezimizde Myokard perfüzyon sintigrafisi, DTPA, DMSA, Tiroid sintigrafisi, Paratiroid sintigrafisi, Kemik sintigrafisi, Akciğer perfüzyon sintigrafisi, Meckel divertikülü sintigrafisi testleri nükleer tıp uzmanımız Uzm. Dr. Ali Uyar ve ekibi tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

bilecikte-nukleer-tip-merkezi-acildi3.jpg

Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir'e teşekkürlerimizi sunuyorum." İfadelerini kullandı.

bilecikte-nukleer-tip-merkezi-acildi4.jpg

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.