Bilecik’te selin yaraları sarılıyor

Bilecik’te son günlerde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar sonrası çok sayıda sel ve su baskını meydana geldi.

Bilecik’te son günlerde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar sonrası çok sayıda sel ve su baskını meydana geldi. Selin yaralarını sarmak için harekete geçen belediye ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Mağduriyetleri gidermek için başlatılan çalışmalar kapsamında belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri sahada incelemelerde bulundu.

bilecikte-selin-yaralari-sariyor1.jpg

Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, yağışlar sonrası belediyeden birçok birimin sahada çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Birkaç gündür şehrimiz ile birlikte birçok bölgede ani ve yoğun yağışlar oldu. Gün içerisinde yaşanan sel felaketine en kısa sürede müdahale ederek, mağduriyetleri en aza indirmeye çalıştık. Dalakdere ile karasu bölgesinde birleşen suya müdahale ederek, olası büyük bir zararın oluşmasına engel olduk. Birçok bölgede suyun önünü açarak, uygun alanda akışını sağlamak adına ekiplerimiz sabah saatlerine kadar çalışmaya devam etti. Çalışma gerçekleştirdiğimiz alan ve bu havza DSİ’nin sorumluluğunda olan bir bölge. Ekiplerimiz de bu anlamda gerekli desteği verdi ve vermeye devam ediyor.’’ İfadelerini kullandı.

bilecikte-selin-yaralari-sariyor2.jpg

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve Bilecik’teki yağmur suyu ve kanalizasyon suyu hatlarının ayrıştırıldığı çalışma hakkında da bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Akyurt, ‘’Geçtiğimiz yıl başlattığımız altyapı ve kanalizasyon suyu hatlarına yönelik çalışmamızı da tamamladık. Şu an asfaltlama işi için son düzenlemeleri yapıyoruz. Bu hafta gerek cadde ve sokaklarda asfaltlama gerek kaldırım çalışmalarıyla bu çalışmayı da tamamlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

bilecikte-selin-yaralari-sariyor3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.