Bilecik'te sonbahar için 5 rota

Bilecik'te sonbahar için 5 rota

Eskişehir ve Bursa’ya 1 saat, İstanbul’a 3 saat, Sakarya’ya 2 saat uzaklıkta bulunan Bilecik için sonbahar rotalarını sizin için derledik.

Eskişehir ve Bursa’ya 1 saat, İstanbul’a 3 saat, Sakarya’ya 1 saat uzaklıkta bulunan Bilecik için sonbahar rotalarını sizin için derledik.

bozcaarmut-goleti.jpeg

Bilecik bu sonbahar rotaları, doğanın ve tarihin büyüleyici bir uyumunu sunuyor. Renkli ağaçların, tarihi yapıların ve huzur veren manzaraların keyfini çıkararak unutulmaz anılar biriktirilebilir.

bozcaarmut-goleti1.webp

Küçükelmalı Tabiat Parkı

kucukelmali-tabiat-parki1.jpeg

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde bulunan Küçük Elmalı Tabiat Parkı’nda doğasıyla başbaşayız kalmak istiyorsanız Küçükelmalı Tabiat Parkı sizin için ideal. Sonbaharın renk cümbüşü içindeki patika yollarında yürüyüş yapabilir, göl etrafında piknik yapabilir, temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

kucukelmali-tabiat-parki.jpeg

Pazaryeri Güde Köyü

Bilecik’in Pazaryeri Güde Köyü’nde bulunan tam bir sonbahar manzarası. Küçükelmalı göleti ve Bozcaarmut göleti arasında bulunan asfalt yoldan Güde Köyü tabelasını takip edildiğinde manzaraları bulabilirsiniz.

pazaryeri-gude-koyu.jpeg

Bozcaarmut Göleti

Bozcaarmut Göleti yine Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde bulunmaktadır. Pazaryeri ilçesinde bulunan doğa harikası olan Bozcaarmut Göletinde mesire alanları ve yürüyüş yapılacak alanlar bulunmakta. Bozcaarmut Göletinde sonbahar kareleri yakalayabilirsiniz.

kucukelmali-tabiat-parki2.jpeg

Günyurdu Barajı

Günyurdu Barajı, Bilecik’te 1993-2001 yılları arasında inşa edilen bir barajdır. Köyün bir kısmı baraj sularının altında kalması ile birlikte dramatik bir görüntü oldurduğu bu yerde sonbaharın güzelliği ile enterasan fotoğraflar çekilebilir.

gunyurdu-baraji-bilecik.jpeg

Yol Tarifi: Pazaryeri ilçesinden Küçükelmalı istikametine giderken yol, 4,2 km sonra Günyurdu ve Büyükelmalı istikametine ayrılır. Ayrılan yoldan kuzey yönüne devam edildiğinde, 2,7 km sonra Günyurdu Baraj Göleti’ne gelirsiniz. Gölet etrafından dolaşırsanız 3,5 km sonra, eski Günyurdu Köyü’ne varırsınız.

gunyurdu-baraji-bilecik1.jpeg

Kınık Köyü

Bilecik Pazaryeri’nin köyü olan Kınık Köyü’nde çömlekçiliği ile meşhurdur. Küçükelmalı ve Bozcaarmut göletlerine giderken göreceğiniz Kınık Köyü’nde bulunan atölyelerde 120 yıldır bu zanaat gerçekleştirilmektedir. Atölyelerden hem alışveriş yapabilirsiniz hem de bu sanatı deneyimleyebilirsiniz.

kinik-comlekcilik.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2077 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.