Bilecik’te yeni dönem başladı

Bilecik’te yeni dönem başladı

Bilecik Valiliği’nce alınan karar doğrultusunda 18 Eylül Pazartesi gününden itibaren yeni mesai saati uygulamasına geçildi.

Bilecik Valiliği’nce alınan karar doğrultusunda 18 Eylül Pazartesi gününden itibaren yeni mesai saati uygulamasına geçildi. Buna göre, Bilecik'teki kamu kurum ve kuruluşlarında mesai sabah saat 9:00’da başlarken 12.30'da öğle arası veriliyor. Öğleden sonra 13:30'da yeniden başlayan mesai saat 18.00'de sona eriyor.

YENİ KARAR NASIL KARŞILANDI?

Bilecik’te hayata geçen yeni mesai saati uygulaması hem vatandaşlar hem de memurlar arasında farklı görüşlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Yeni uygulamanın daha iyi olduğunu söyleyenler olduğu gibi olumsuz karşılayanlarda var.

Vatandaşlar kendi açılarından çok fazla bir değişiklik olmayacağını ifade ederken, saat 16:00-17:00 civarında işten çıkan vatandaşlar ise devlet dairelerindeki işlerini halledebilecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Farklı bir bakış açısı ortaya koyan vatandaşlar ise yeni uygulamanın yaz aylarında uygulanmasını gerektiğini dile getirirlerken kış aylarında çok verimli olmayacağına işaret ettiler.

KÜÇÜK ÇOCUĞU OLAN MEMURLAR BİRAZ MUZDARİP!

Yeni uygulama ile bir anlamda çalışma saatleri yeniden düzenlenen memurlar arasında ise küçük çocuğu olanların biraz muzdarip oldukları görülüyor. Sabah mesaiye giderken çocuğunu okula bırakan memurlar akşam okul bitiş saati ile mesai bitiş saati arasındaki zamanın uzamasından pek memnun kalmamış görünüyorlar.

TRAFİK PROBLEMİNE KATKISI OLACAK MI?

Bazı kamu kurum ve kuruluşları için istisnai durumları uygulanacağı yeni uygulamanın şehir içi trafiğine olumlu yönde bir katkısı olup olmayacağı ise merakla bekleniyor. Çünkü hem özel sektörün hem de devlet dairelerinin hemen hemen aynı saatlerde paydos etmesi şehir içi trafiğine de olumsuz yansıyor. Yeni uygulama ile bu zaman diliminin biraz daha genişlemesinin fayda getirip getirmeyeceği önümüzdeki günlerde daha net anlaşılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8035 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum