Bilecik’ten AFAD’a 8,5 milyon TL destek

Bilecik’ten AFAD’a 8,5 milyon TL destek

Bilecik’te yürütülen ve yürütülmeye devam eden yardım kampanyaları ve Bilecik’e gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan organizasyonlar değerlendirildi.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında asrın felaketi olarak nitelendirilen depreme dair Bilecik’te yürütülen ve yürütülmeye devam eden yardım kampanyaları ve Bilecik’e gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan organizasyonlar değerlendirildi.

bilecikten-afada-85-milyont-l-destek1.jpg

Kaymakamların, Vali Yardımcılarının, Belediye Başkanlarının, Kurum Amirlerinin, Muhtarların, STK ve Oda Temsilcilerinin yer aldığı toplantıda kurum ve kuruluşlar, bu güne kadar yürüttükleri çalışmalara değinirken bundan sonraki eylem planında görev alacakları noktalar hususunda bilgi aldılar.

VALİ KIZILKAYA 3 MAAŞINI BAĞIŞLADI

Ayni ve nakdi yardım kampanyalarının Bilecik genelinde devam ettiğinin altını çizen Vali Kızılkaya, kendisinin üç, ilçe kaymakamlarının birer maaşlarını depremzedeler için bağışladıklarını belirterek bu güne kadar Bilecik’ten 8.486.375 lira nakdi yardımın AFAD’a gönderildiğinin bilgisini verdi.

bilecikten-afada-85-milyont-l-destek2.jpg

889 personelin ve 117 aracın görevlendirildiğini belirten Vali Kızılkaya; “Toplamda 43 iş makinesi ve 11 öncü aracı, 121 ayni yardım tırını, 37.552 adet battaniyeyi, 1947 adet ısıtıcı sobayı, 559 adet tüpü, 335 adet çadırı, 556.910 adet suyu, 163.925 adet giysiyi, 81.937 adet hijyen malzemesini ve 328.091 adet gıda maddesini deprem bölgelerine ulaştırarak afetin yaralarını sarmaya çalıştık.”

Ayrıca bugüne kadar Bilecik’e 1166 afetzedenin gelerek yerleştirildiğini belirten Vali Kızılkaya, il geneli hastanelerimize başvuran afetzede sayısının 234 olduğunu söyledi.

bilecikten-afada-85-milyont-l-destek3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.