Bisikletlilerin mola noktası: Bilecik

Bisikletlilerin mola noktası: Bilecik

Bisikletleriyle Hollanda'dan Gürcistan’a gitmek üzere dünya turuna çıkan bisikletliler, Bilecik’te mola verdi.

Bisikletleriyle Hollanda'dan Gürcistan’a gitmek üzere dünya turuna çıkan bisikletliler, Bilecik’te mola verdi.

Şu ana kadar 200 bisikletlinin mola verdiği Bilecik, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gitmek üzere Hollanda’dan doğru dünya turuna çıkan Öğretmen Vera ve elektrik mühendisi Jesse’i konuk etti.

Günde ortalama 70 kilometre yol alıp geceleri ise çadırda kalan bisikletli çifti, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz karşıladı.

bisikletlilerin-mola-noktasi-bilecik.jpeg

Bisikletlileri misafir ederek, Bilecik’in tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler veren Yavuz, ‘’Bilecik Belediyemizin ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliğimizin desteği ile turizm çalışmalarımızı genişletmek adına son 10 yıl içinde; Dünya, kıta ve ülkeler gezisine en ucuz ulaşım aracı olan bisikletle yola çıkıp kentimize gelen, her kıtadan, 33 farklı ülkeden, çok çeşitli amaçlarla, çeşitli meslek ve farklı yaşlardan, 202 kişilik yabancı bisikletli gezgin konuğumuz oldu. Bazen tek başına çıkılan yolculukların gücüne, bazen de çiftlerin mutluluklarına, grupların coşkusuna tanık olduk. Yazdıkları kitap ve blogların satırlarında yer aldık, yüzbinlerce okur ile buluştuk. Kentimiz adına, konuklarımızın günlük gereksinimlerini ve sonraki günlerin hazırlığını fazlasıyla karşılamaya çalışıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

bisikletlilerin-mola-noktasi-bilecik1.jpeg

Jesse ve Vera çifti ise Bilecik’te iyi ağırlandıklarını belirterek, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ve belediye görevlilerine katkıları ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür etti.

Tarihi Saat kulesi önünde hatıra fotoğrafları çektiren bisikletli çifti daha sonra yolculuklarına kaldıkları yerden devam etti.

bisikletlilerin-mola-noktasi-bilecik2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.