BİST’te açılış nasıl olacak?

BİST’te açılış nasıl olacak?

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi dün günü yüzde 2’lik bir düşüşle 7600 civarında kapattı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi dün günü yüzde 2’lik bir düşüşle 7600 civarında kapattı. BİST’te yaşanan düşüsün sebebi olarak Koronavirüsün eris varyantına ilişkin haberler sonrası havacılık sektöründe gelen satışların etkili olduğu belirtildi. Türk Hava Yolları ve Pegasus sert düşüş yaşarken bu düşüşe Tüpraş’ta eklendi. Endekste ağırlığı yüksek olan bu hisselerde meydana gelen düşüşler endeksi aşağıya çekti.

AÇILIŞ NASIL OLACAK?

Borsa İstanbul’da 24 Ağustos Perşembe günü yani bugün açılışın nasıl olacağı merak ediliyor. Dün yaşanan satış dalgasının devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor. Gün içinde gelecek Merkez Bankası’nın faiz kararı BİST’in yönünü belirleyecek en önemli haber akışı olacak.

Aracı kurumlardan gelen tahminlere göre, açılışın yeşil olması beklenirken teknik olarak endekste 7400 seviyesinin destek olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, eriş varyantı haberleri sonrası havacılık sektöründe yaşanan satışların ABD ve Avrupa borsalarındaki havacılık kağıtların ve endekslerinde olumsuz bir fiyatlama yapmadığı görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.