Bitki İhtiyacının Yüzde 90’ı seradan karşılanıyor

Bitki İhtiyacının Yüzde 90’ı seradan karşılanıyor

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen güzelleştirme çalışmaları bu yıl da başladı.

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen güzelleştirme çalışmaları bu yıl da başladı.

Ekipler, başta orta refüjler olmak üzere, kent genelindeki caddeler, sokaklar, park ve bahçeler ile yeşil alanlarda yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarını yerine getirdi.

guzellestirme-calismalari-yapiliyor1.jpg

Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi çevresi, tarihi belediye binası ve saat kulesi gibi yoğun ziyaretlerin gerçekleştirildiği alanlar başta olmak üzere birçok alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların talepleri doğrultusunda ot temizliği ve budama çalışmalarını da gerçekleştirmeye devam ediyor.

Devam eden güzelleştirme çalışmaları kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğüne ait serada, gerçekleştirilen peyzaj ve güzelleştirme çalışmalarında kullanılan bitki türlerinin yüzde 90’ının karşılandığı belirtildi.

guzellestirme-calismalari-yapiliyor2.jpg

Yapılan açıklamada; “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait serada yapılan çalışmalarla her yıl yüzbinlerce bitki, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı personelin özenli çalışması ile yetiştirilerek, toprakla buluşturuluyor.

Şehirdeki park ve bahçeler ile peyzaj alanlarında kullanılan bitki türlerinin yüzde 90’ının karşılandığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sera Alanı’nda çelik köklendirme usulüyle yüzbinlerce bitki üretimi yapılıyor.

Bin metrekare kapalı alanda her yıl olduğu gibi bu yıl da 100 bini aşkın bitkinin yetiştirildiği seradaki bitkiler çalışanlar tarafından toprakla buluşuyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmaları kapsamında ayrıca budama, genel bakım ve düzenleme çalışmaları yanı sıra ot temizliği çalışmalarıyla da vatandaşlara hizmet ediyoruz.” İfadeleri kaydedildi.

bitki-ihtiyacinin-yuzde-90i-seradan-karsilaniyor.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.