Boncuk Fasulyesinde Hasat Başladı
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, teknik personellerle birlikte Pazaryeri ilçesine özgü “Pazaryeri Boncuk Fasulyesi” yetiştiriciliği yapan çiftçileri ziyaret ederek saha incelemelerinde bulundu.
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, teknik personellerle birlikte Pazaryeri ilçesine özgü “Pazaryeri Boncuk Fasulyesi” yetiştiriciliği yapan çiftçileri ziyaret ederek saha incelemelerinde bulundu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden paylaşılan bilgi notunda; "Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 26.05.2015 tarihinde tescillenen ve o tarihten itibaren “Pazaryeri Boncuğu” adıyla satışa sunulan fasulye; İstanbul başta olmak üzere Bursa, Eskişehir gibi birçok ilde yoğun talep görmektedir. Pazaryeri Boncuğu; kılçıksız yapısı, belirgin dane görünümü, koyu yeşil ve parlak rengi ile kendine has lezzeti sayesinde büyükşehir pazarlarında önemli bir marka değeri kazanmıştır.
Tescilli çeşidimiz, ilçe merkezimizin yanı sıra Dereköy, Kınık, Arapdede, Günyurdu, Gümüşdere, Küçükelmalı, Bozcaarmut ve Karaköy köylerinde 120 üretici tarafından yaklaşık 1.350 dekar alanda yetiştirilmektedir. İlçemizde yılda ortalama 1.000 ton taze fasulye üretimi gerçekleştirilmektedir.
İlçemizde fasulye ekimi, ilkbahar geç donlarının bitmesinin ardından Nisan sonu – Mayıs başında yapılmakta, hasat ise Temmuz ortasından itibaren başlamaktadır.
İl Müdürümüz Çetin Ayvalık, hem üreticimize hem de ilimize katma değer sağlayan “Pazaryeri Boncuk Fasulyesinin” üretiminde emeği geçen tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon olması temennilerinde bulundu." ifadelerine yer verildi.
Bu haber toplam 19 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.