BOZÜYÜK BELEDİYESİ DOĞUMDAN ÖLÜME VATANDAŞIN YANINDA!

BOZÜYÜK BELEDİYESİ DOĞUMDAN ÖLÜME VATANDAŞIN YANINDA!

Bozüyük Belediyesi, dünyaya gözlerini açan bebeğin sevincini paylaştığı gibi şimdi de sevdiklerini ve yakınlarını kaybeden acılı ailelerin üzüntüsünü paylaşıyor.

Bozüyük Belediyesi 2013 yılında başladığı dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerin sevincini bebek seti ile paylaşırken, çok sevdiği yakınını kaybeden ailelerin üzüntüsünü de yeni başlatılan cenaze evlerine börek ve ayran servisi uygulaması ile paylaşıyor. “Doğumdan ölüme yanınızdayız” sloganı ile yola çıkan Bozüyük Belediyesi, cenaze evlerine ücretsiz börek ve ayran servisi uygulamasını başlattı. Uygulama ile hazırlanan börek ve ayranlar, cenazenin kaldırılmasının ardından Mezarlıklar Müdürlüğü personeli tarafından cenaze evine gelen misafirlere ikram edilmek üzere cenaze evlerine ulaştırılıyor.

Yeni uygulama ile ilgili bilgilendirme yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, vatandaşların sadece mutlu günlerinde değil, en acı günlerinde de yanlarında olduklarını söyledi. Cenaze evlerine yiyecek götürmenin sünnet olduğunu ve sünneti yaşatmak istediklerini belirten Başkan Bakıcı, “Ölenin ailesini doyuracak kadar yemek yapmak sünnettir. Cafer’in ölüm haberi ulaşınca, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Cafer’in ailesine yemek yapınız! Onlara kendilerini yeteri kadar uğraştıracak bir iş gelip çatmış bulunuyor’ buyurdu. Bizler dünyaya gözlerini açan bebeğin sevincini paylaştığımız gibi kaybettiğimiz hemşehrilerimizin de üzüntüsünü paylaşıyoruz. Doğumdan ölüme kadar hizmet ilkesiyle hareket ederek vatandaşlarımızın mutlu günlerinde olduğu gibi acı günlerinde de cenaze hizmetlerimiz ile yanındayız. ‘En yakın komşunuz Bozüyük Belediyesi’ diyerek cenaze evlerine börek ve ayran servisi uygulamasını başlattık. Bozüyük Belediyesi olarak 7’den 77’ye her vatandaşımızı kapsayacak sosyal projelerimizle vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Uygulamadan son derece memnun kalan vatandaşlar ise, bu önemli hizmeti sunmasından dolayı Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ettiler. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum