BOZÜYÜK CEMEVİ İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

BOZÜYÜK CEMEVİ İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ve Cemevi'nin hazırlamış olduğu ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ Aşure Günü etkinliğine katıldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ve Cemevi'nin hazırlamış olduğu ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ Aşure Günü etkinliğine katıldı.

bsk-vali-cemevi-asure-etkinligi-haci-bektas-veli-dern-2.jpeg
Bozüyük’te yapımı tamamlanan Cemevi’nin ilk etkinliği Aşure Günü etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Kaymakam Adem Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Elmas, Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Ali Merdan Erdoğan, dernek yönetimi ve üyeleri ile davetliler katıldı. Cemevi’ne gelen Başkan Bakkalcıoğlu ilk olarak etkinlik salonunda bulunan masaları tek tek dolaşarak misafirlere “hoş geldiniz” dedi, vatandaşlarla görüşerek sohbet etti.

bsk-vali-cemevi-asure-etkinligi-haci-bektas-veli-dern-12.jpeg

Etkinliğin açılış konuşmasını Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Ali Merdan Erdoğan yaptı. Ali Merdan Erdoğan tüm misafirleri sevgi ve saygıyla selamlayarak “Bu gün aşure dediğimiz aşımızın kazanda kaynaması anlamlıdır. O tat beraber kaynamanın hazzı ve tadı olmuştur ve böyle devam edecektir” dedi. Ardından konuşan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’da Cemevi’nin yapılışı hakkında bilgi vererek “Çevre düzenlemesinde belediye başkanımızın hakikaten gayretleri katkıları oldu, bundan sonrada katkıda bulunacağını ifade ediyor bize. Kültür Müdürlüğümüzde burada elektriğin ve suyun ödenmesi konusunda Kültür Bakanlığı üzerinden elektrik ve su meselesinin çözüleceğini ifade etti. Dolayısıyla bu gün buraya nasıl geldik? Birlik ve beraberlik ruhuyla geldik. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim ülkemizin, ilimizin ilçemizin, hepimizin, çocuklarımızın geleceğimizi güzel eylesin. Aşure günümüz kutlu olsun, mübarek olsun.” dedi. Konuşmaların ardından misafirlere etli pilav ve aşure ikram edildi.

bsk-vali-cemevi-asure-etkinligi-haci-bektas-veli-dern-3.jpeg
Etkinliğin sonunda Başkan Bakkalcıoğlu Muharrem ayı dolayısıyla Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ve Cemevi'nin hazırlamış olduğu Aşure ikramında canlarla bir araya geldiklerini belirterek “Muhabbetimizin birleştiği, sevgimizin güçlendiği bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

bsk-vali-cemevi-asure-etkinligi-haci-bektas-veli-dern-7.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.